Want 10% off your first order?
Welcome to the Denjo Family Sign up for Denjo's newsletter and receive
10% off your first order.
By clicking Sign Up, I agree to the Terms of Use.
Free shipping in Sweden • 30 days full refund
  • Inga produkter i korgen.

I dessa tider är det många som skaffar hundvalp och att veta vad man behöver när det kommer till hundtillbehör som nybliven hundägare är inte alltid det lättaste. I denna guide listar vi 10 nödvändiga hundprodukter och ger vi våra bästa tips för att göra dig redo för valpens hemkomst!

 

1. Hundbädd
När allting är nytt och främmande för den lilla valpen är det viktigt att den har en mysig och trygg sovplats i hemmet. Ett bra tips är att skaffa en hundbädd med sidokanter då dessa bildar som ett eget tryggt och ombonat krypin för valpen. När du väljer storlek på hundbädd bör du ha i åtanke hur stor din valp kommer att bli när den är fullvuxen. Till en början kommer bädden att vara något stor och då kan du med fördel lägga dit en mysig filt för att göra sovytan mindre och ännu mer mysig.

Denjo Nest Bed – Mörkgrå rektangulär hundbädd i slitstark canvastyg och med återvunnen polyesterfyllning.
Hundfilt Fluffy – Cremevit fluffig hundfilt perfekt för ökad mysfaktor.

 

2. Mat- och vattenskål
Valpen behöver en egen plats dit den kan gå för att äta mat och dricka vatten. Men hur ska man då tänka vid val av mat- och vattenskål? En enkel regel att förhålla sig till är att utgå från hur stor din valp kommer att bli när den är fullvuxen, men också ha i åtanke hur mycket den kommer att äta. Stora hundar behöver större matskålar och små hundar behöver mindre.

Hundmatskål Forest Green Mateus x Denjo – Handgjord hundskål i stengods med glaserad insida i grönt.

 

3. Leksak
Lek är det bästa sättet att bygga en relation till din valp – det stärker inte bara bandet mellan er utan är fantastiskt roligt också. Lek fungerar dessutom väldigt bra som belöning när ni övar både tricks och lydnad.

Pluto Bone – Mjukt leksaksben i bomull och med 100% återvunnen fyllning (finns i fyra färger).
Love Bone – Pipleksak i form av ett fluffigt hundben tillverkad i ekologisk bomullsplysh. 

 

4. Hundgodis
Med smaskigt hundgodis nära till hands kan du enkelt belöna valpen. Godis är perfekt att ha med i fickan på promenaden, när ni leker, övar på tricks, eller är på valpkurs.

Raw For Paw – Ekologiskt hundgodis av 100% frystorkat svenskt viltkött.
Lila Loves It Anka 50 g– Lufttorkat hundgodis med smak av anka.

 

5. Hundhalsband
Att valpar växer fort och olika mycket är ingen hemlighet. Ett bra tips är därför att införskaffa ett halsband som går att justera i takt med att valpen växer. Eftersom valpen förmodligen är ovan vid att bära halsband bör halsbandet även vara smidigt att ta av och på samt inte väga för mycket.

 

Hundhalsband Herringbone – Lätt, mjukt och följsamt hundhalsband i svart herringbonetextil.
Tivoli Hundhalsband – Stilrent hundhalsband i italienskt vegetabiliskt garvat läder, bomullscanvas och spännen i rostfritt stål.

 

6. Hundkoppel
Eftersom valpen är ovan vid att gå i koppel behöver den träna på just det. För koppelträning lämpar sig ett kortare koppel alternativt ett justerbart koppel bäst. Ett kortare koppel gör att du har valpen nära dig på promenaden och på så vis får du också bättre kontroll. Precis som med halsbandet bör du här tänka på att välja ett lätt koppel utan tunga spännen.

 

Hundkoppel City Herringbone – Lätt, mjukt och följsamt hundkoppel i herringbonetextil. 
Tivoli Justebart Hundkoppel – Justerbart hundkoppel i slitstark canvas som kan justeras i 3 olika längder.

 

7 & 8 Bajspåsar + Påshållare
Bajspåsar är en självklarhet på promenaden men ibland händer det dessvärre att man glömmer (vi har alla varit där). Att införskaffa en liten påshållare till bajspåsarna är därför ett bra tips. Påshållaren fungerar som en smidig liten väska du fyller med en rulle bajspåsar och som du sedan enkelt fäster på hundkopplet. Resultatet? Inga fler glömda bajspåsar och pinsamma situationer. Dessutom är påshållaren även en väldigt snygg detalj!

 

Komposterbara hundbajspåsar – Komposterbara och nedbrytbara bajspåsar.
Bajspåsebag Läder – Smidig och elegant påhållare i vegetabiliskt garvat läder och återvunnet stål.

 

9 & 10 Tandborste + Tandkräm
För att undvika plack och tandsten på hundens tänder rekommenderas daglig tandborstning. Ett bra tips är att börja med tandborstning redan vid 4-6 månaders ålder så att valpen tidigt vänjer sig vid tandborstning. Börja med att borsta lite i taget under korta stunder, belöna ofta med godis och låt tandborstningen bli en mysig stund tillsammans. 

 

Tandborste Lila Loves It – Smidig och mjuk hundtandborste i microfibermaterial som skonsamt rengör hundens tänder.
Tandkräm Lila Loves It – Mild och effektiv tandkräm tillverkad av naturliga ingredienser.

 

LÄS MER:
Denjo Tipsar: Hur du väljer hundbädd till din fyrbenta familjemedlem

Inga kommentarer

LEAVE A COMMENT