Want 10% off your first order?
Welcome to the Denjo Family Sign up for Denjo's newsletter and receive
10% off your first order.
By clicking Sign Up, I agree to the Terms of Use.
Free shipping for orders over 300 SEK • 14 days full refund
  • Inga produkter i korgen.
Lyxig hundbädd med klädsel av ekologisk bomull och återvunnen hampa

Ska ni välja en rund eller rektangulär hundsäng? Med eller utan kanter? Vilken klädsel och vilken fyllning är bäst? Att köpa hundbädd är inte helt lätt då variationerna mellan olika hundrasers och familjers behov varierar. Nedan finner du våra bästa tips på hur du kan göra ett bra val för din hund, dig och naturen.

STEG 1 – DIN HUNDS BEHOV

  1. Studera hur din hund sover

Att ha koll på din hunds sovstil är en viktig del när du ska välja hundsäng. Hundar som gillar att sträcka ut när de sover behöver en större bädd alternativt en bädd utan kanter. T.ex. våra modeller DREAM och COZY. Om din hund istället gillar att rulla ihop när den sover är en mindre bädd med kanter att rekommendera, exempelvis SLEEPY eller HALO DONUT.

 

  1. Mät din hund när den sover

Utöver att välja rätt modell till din hund är det också viktigt att välja en storlek som passar. Mät din hund från nos till svans när den sover i sitt ”standardläge”. Addera sedan cirka 25-30 centimeter och du får en bra uppskattad diameter för sovytan till din hunds bädd.

Ett tips om du har en valp och inte vill köpa en ny bädd så snart din valp blivit fullvuxen är att köpa en större bädd och lägga en filt i sängen så länge din vän är liten. På så vis känner din valp sig trygg under tiden bädden är lite för stor.

 

  1. Har din hund några speciella behov?

Om din hund är äldre eller har några hälsobesvär kan det vara av stor vikt när du väljer hundbädd. Ortopediska madrasser formar sig efter din hund och ger således både komfort och stöd. Exempelvis bäddarna MOON har handfyllda, ortopediska madrasser. 

Hundar med mycket päls tenderar ofta att bli varma under natten, till dessa är material som är svalare att rekommendera. Dr hundar som istället ofta fryser med fördel kan få en bädd med varmare klädsel, t.ex. med ull i, och högre kanter som omgärdar sovplatsen såsom SLEEPY DELUXE TEDDY eller HALO DONUT i merinoull. 

 

STEG 2 – DINA BEHOV

  1. Välj det material som passar er familj bäst

Vattentäta material lämpar sig extra bra för unga och gamla hundar som har svårt att hålla tätt. Samtidigt är vattentäta material fantastiska för höst- och vintersäsongen när man lätt vill kunna torka av sin hunds bädd. Ett alternativ är att köpa en bädd med avtagbar vattentät klädsel och köpa en extra, mjukare klädsel som kan användas vid torrare årstider.

Hos Denjo Dogs finns t.ex. SLEEPY DELUXE WATERPROOF och SIESTA WATERPROOF som båda har avtagbara, vattentäta klädslar och extra klädslar att köpa till. 

 

  1. Välj en bädd som är enkel att underhålla

Mörka färger på bädden är särskilt lämpliga för den svenska väderleken då leriga tassar är mer regel än undantag. Det kan också vara bra att tänka på om klädseln är avtagbar och kan tvättas. På så sätt är det lättare att underhålla bädden utan att madrassen tappar form och kvalitet.

 

  1. Välj en bädd som passar in i ert hem

Som en del av familjen kommer din hund högst troligt vara med på de flesta familjeaktiviteterna. Såväl vid helgmyset i soffan som i matsalen när ni har gäster. Att då ha en bädd som älskas av din hund och samtidigt smälter in naturligt i ert hems inredning gör alla nöjda och glada. 

 

  1. Välj en bädd som passar er livsstil

Är ni exempelvis ute och reser mycket kan en lättare ”madrassbädd” som är enkel att ta med sig i hundburen eller rulla ihop vara att föredra. Alternativt en ”nest bädd” med kanter där innermadrassen är enkel att ta ur så som t.ex. SLEEPY DELUXE bäddarna.

 

STEG 3 – TÄNK PÅ MILJÖN

  1. Välj en bädd som håller länge

Det bästa vi kan göra ur miljösynpunkt är att välja en bädd som håller över tid, såväl materialmässigt som designmässigt. Välj därför din bädds material och design med omsorg. Exempelvis är det värt att lägga extra energi och pengar på att finna en bädd med bra fyllning så den håller form och komfort över lång tid. Likaså gör avtagbara klädslar att du förlänger livslängden på din hunds säng. Tvättar man hela bädden tappar den snabbare form och komfort. Ett alternativ för bäddar med kanter är att madrassen i mitten har avtagbar klädsel och kan tvättas.

Har du en hund som går hårt åt hundbädden rekommenderar vi bäddar med extra slitstarka yttermaterial. Har du en hund som ofta kommer in med blöta tassar är en tvättbar alternativt vattentät klädsel att föredra.

 

  1. Välj material som är skonsamma mot både din hund och miljön

Idag finns det många klädslar som är tillverkade av återvunnen hampa, återvunnen bomull, ekologiska textilier, återvunna plastmaterial etc. Vissa av dessa tyger kan vara något mer sköra och rekommenderas inte för de hundar som är tuffa mot sina bäddar medan de är perfekta för hundar som inte river eller biter i hundbädden. Klädslar utan starka färgämnen och gifter är också att föredra då din hund spenderar så pass stor tid i sin bädd, med pälsen tätt emot klädseln.

 

Inga kommentarer

LEAVE A COMMENT