Fri Frakt vid köp över 299:- | 30 Dagars Öppet Köp

30 december, 2021

5 saker att tänka på när du väljer hundtäcke till tax

Att hitta ett taxtäcke med rätt passform är inte alltid det lättaste. För att hjälpa dig hitta rätt, tipsar vi här om fem saker att tänka på när du väljer hundtäcke till tax!

 1. Se till att täcket är tillräckligt långt i ryggen
  Är taxtäcket för kort skyddar det inte lika bra mot vind, kyla och väta. Så se till att hitta ett täcke som är tillräckligt lång i ryggen, utan att det blir bylsigt.
 2. Välj ett täcke som värmer magpartiet och även skyddar från väta och smuts
  Taxens korta ben gör att magpartiet är nära marken, vilket gör att smuts och väta lätt skvätter upp. Blir magen blöt, blir hunden lättare kall och börjar därefter frysa. Välj därför ett täcke som både skyddar magen från väta och smuts, samt värmer.
 3. Se till att täckets bröstparti sitter åt lagom
  Täckets bröstparti ska varken sitta för tight eller för löst. Se till att din tax kan ta ut stegen och röra sig obehindrat även med ett täcke på sig.
 4. Välj ett täcke med innerfoder anpassad efter din tax pälstyp
  Ett innerfoder av glatt material minskar friktionen mot pälsen och rekommenderas till hundar vars päls har lätt för att tova.
 5. Välj täcke utefter din tax behov
  Har din tax lätt för att frysa, välj då ett varmt taxtäcke med vattenavvisande egenskaper och värmande innerfoder (t.ex hundtäcket Brooklyn Tax).Är det riktigt kallt ute kan vi rekommendera Alaska Duntäcke som håller din tax varm i torrt och kallt väder (för vattenavvisande effekt kan impregneringsspray användas innan användning).Behöver din tax endast skydd från väta och vind, välj då ett tunnare taxtäcke med vatten- och vindavvisande egenskaper (t.ex regntäcket Hamburg Tax). Samtliga taxtäcken i vårt sortiment har även öppning för sele i ryggen, vilket gör att sele kan användas undertill.

Vill du ha hjälp att hitta rätt täcke till din fyrbenta vän? Maila oss på info@denjodogs.com eller skriv till oss i vår live-chatt. Vi hjälper gärna till!

Missa inte att spana in vårt sortiment av taxtäcken här!

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.