Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

30 december, 2021

5 saker att tänka på när du väljer hundtäcke till tax

Att hitta ett taxtäcke med rätt passform är inte alltid det lättaste. För att hjälpa dig hitta rätt, tipsar vi här om fem saker att tänka på när du väljer hundtäcke till tax!

1. Se till att täcket är tillräckligt långt i ryggen

Är taxtäcket för kort skyddar det inte lika bra mot vind, kyla och väta. Så se till att hitta ett täcke som är tillräckligt lång i ryggen, utan att det blir bylsigt.

2. Välj ett täcke som värmer magpartiet och även skyddar från väta och smuts

Taxens korta ben gör att magpartiet är nära marken, vilket gör att smuts och väta lätt skvätter upp. Blir magen blöt, blir hunden lättare kall och börjar därefter frysa. Välj därför ett täcke som både skyddar magen från väta och smuts, samt värmer.

3. Se till att täckets bröstparti sitter åt lagom

Täckets bröstparti ska varken sitta för tight eller för löst. Se till att din tax kan ta ut stegen och röra sig obehindrat även med ett täcke på sig.

4. Välj ett täcke med innerfoder anpassad efter din tax pälstyp

Ett innerfoder av glatt material minskar friktionen mot pälsen och rekommenderas till långhåriga taxar vars päls har lätt för att tova (här passar taxtäcket Wool Puffer som är ett varmt täcke som passar både höst och vinter).

Ett täcke med innerfoder av värmande fleece passar korthåriga taxar och taxar vars päls inte tenderar att tova (här passar taxtäcket Tartan Grace).

5. Välj täcke utefter din tax behov

Har din tax lätt för att frysa under höst och vinter? Välj då ett varmt taxtäcke med lätt vattenavvisande egenskaper, som taxtäcket Wool Puffer med glatt insida, varm ullfyllning och ett yttertyg med lätt vattenavvsiande effekt.

Behöver din tax endast skydd från väta och vind? Välj då ett tunnare regntäcke med vatten- och vindavvisande egenskaper.

Vill ni ha ett något tunnare täcke för höstdagar och milda vinterdagar? Då kan ni välja taxtäcket Tartan Grace – ett taxtäcke i vaxad bomull som ger lätt vattenavvisande effekt, liksom värmande fleeceinsida.

Vill du ha hjälp att hitta rätt täcke till din fyrbenta vän? Maila oss på info@denjodogs.com eller skriv till oss i vår live-chatt. Vi hjälper gärna till!

Missa inte att spana in vårt sortiment av taxtäcken här!

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.