Want 10% off your first order?
Welcome to the Denjo Family Sign up for Denjo's newsletter and receive
10% off your first order.
By clicking Sign Up, I agree to the Terms of Use.
Free shipping in Sweden • 30 days full refund
  • Inga produkter i korgen.
Lyxig hundbädd med klädsel av ekologisk bomull och återvunnen hampa

Dags att skaffa hundbädd till din fyrbenta vän? Att veta vilken hundbädd man ska välja är inte alltid helt enkelt, olika hundrasers och familjers behov varierar, och det finns så otroligt många modeller att välja mellan. För att hjälpa dig hitta rätt bädd anpassad efter dig och din hunds behov delar vi nu med oss av våra bästa tips i tre enkla steg.

 

STEG 1 – IDENTIFIERA DIN HUNDS BEHOV

 

1. Studera din hunds sovstil

Gillar din hund att ligga utsträckt eller att rulla ihop när den sover? Hundar som gillar att sträcka ut när de sover behöver en större bädd alternativt en bädd utan sidokanter. Om din hund istället gillar att rulla ihop när den sover är en mindre bädd med sidokanter att rekommendera.

 

2. Mät din hund när den sover

För att hitta rätt storlek på bädden behöver du mäta din hund från nos till svans när den sover i sitt ”standardläge”. 

Har du en valp och inte vill köpa en ny bädd så snart din valp blivit fullvuxen kan du köpa en större bädd med en gång (förutsatt att du vet på ett ungefär hur stor din valp blir som fullvuxen). För att göra sovytan mindre och extra ombonad i början kan du med fördel lägga dit en mysig filt.

 

3. Har din hund några speciella behov?

Har du exempelvis en äldre hund eller en hund med ledproblem kan en hundbädd med ortopedisk madrass vara ett bra alternativ. Detta eftersom en ortopedisk madrass formar sig efter hundens kropp och således ger extra komfort och stöd.

 
 

STEG 2 – DINA BEHOV

 

1. Välj det material som passar er familj bäst

Vattentäta material lämpar sig extra bra för valpar och gamla hundar som har svårt att hålla tätt. Vattentäta material är också praktiskt under årets regniga perioder. Ett annat smart alternativ är att köpa en bädd med avtagbar vattentät klädsel och köpa en extra, mjukare klädsel som kan användas vid torrare årstider.

 

2. Välj en bädd som är enkel att underhålla

Mörka färger på bädden är särskilt lämpliga för den svenska väderleken då leriga tassar är mer regel än undantag. Att klädseln är avtagbar och kan tvättas är också bra eftersom de är lättare att underhålla utan att madrassen tappar form och kvalitet.

 

3. Välj en bädd som passar in i ert hem

Som en del av familjen kommer din hund högst troligt vara med på de flesta familjeaktiviteter. Såväl vid helgmyset i soffan som i matsalen när ni har gäster. Att då ha en bädd som både älskas av din hund och som samtidigt smälter in naturligt i ert hem gör alla nöjda och glada. 

 

4. Välj en bädd som passar er livsstil

Är ni ofta på resande fot kan en lättare ”madrassbädd” vara att föredra. Välj då med fördel en tunnare bädd som går att vika alternativt rulla ihop. Då går den enkelt att ta med och flytta runt när ni är på språng.  

 

STEG 3 – TÄNK PÅ MILJÖN


1. Välj en bädd som håller länge

Välj hundbädd med omsorg, en bädd som håller över tid, såväl materialmässigt som designmässigt. Ta hand om bädden och underhåll den så håller den längre. Har du en hund som gillar att “bädda” och går hårt mot hundbädden, välj gärna ett starkare och tåligare material som exempelvis kanvastyg.

 

2. Välj material som är skonsamma mot både din hund och miljön

Idag finns det många klädslar som är tillverkade av återvunnen hampa, återvunnen bomull, ekologiska textilier och återvunna plastmaterial etc. Välj också gärna en hundbädd med klädsel där starka färgämnen och gifter inte har använts vid tillverkning, dels av miljöskäl, men också för att din hund spenderar stor tid i sin bädd, med pälsen tätt emot klädseln.

 

LEAVE A COMMENT