9 juni, 2020

Denjo tipsar: så väljer du rätt hundbädd till din fyrbenta vän – i tre enkla steg

Dags att skaffa hundbädd till din fyrbenta vän?

Att veta vilken hundbädd man ska välja är inte alltid helt enkelt, olika hundrasers och familjers behov varierar, och det finns så otroligt många modeller att välja mellan.

För att hjälpa dig hitta rätt bädd anpassad efter dig och din hunds behov delar vi nu med oss av våra bästa tips i tre enkla steg.

STEG 1 – IDENTIFIERA DIN HUNDS BEHOV

1. Studera din hunds sovstil

Gillar din hund att ligga utsträckt eller att rulla ihop när den sover? Hundar som gillar att sträcka ut när de sover behöver en större bädd alternativt en bädd utan sidokanter. Om din hund istället gillar att rulla ihop när den sover är en mindre bädd med sidokanter att rekommendera.

För hunden som gillar att sträcka ut:
HUNDBÄDD DREAM BRUNGRÅ – CLOUD7

För hunden som gillar att rulla ihop:
(Bästsäljare) HUNDBÄDD CLASSIC NEST MED LÄDERDETALJER KHAKIGRÖN – DENJO DOGS

2. Mät din hund när den sover

För att hitta rätt storlek på bädden behöver du mäta din hund från nos till svans när den sover i sitt ”standardläge”.

Har du en valp och inte vill köpa en ny bädd så snart din valp blivit fullvuxen kan du köpa en större bädd med en gång (förutsatt att du vet på ett ungefär hur stor din valp blir som fullvuxen). För att göra sovytan mindre och extra ombonad i början kan du med fördel lägga dit en mysig filt.

3. Har din hund några speciella behov?

Har du exempelvis en äldre hund eller en hund med ledproblem kan en hundbädd med ortopedisk madrass vara ett bra alternativ. Detta eftersom en ortopedisk madrass formar sig efter hundens kropp och således ger extra komfort och stöd. Har du en hund med mycket päls och som blir varm när den sover, kan en hundbädd utan sidokanter vara att föredra då hundbädden automatiskt blir mer luftig. Har du istället en hund som är frusen av sig, välj då en hundbädd med sidokanter och addera gärna en filt för att göra det extra varmt och gosigt i bädden.

För hunden som lätt blir varm:
HUNDBÄDD FISHBONE COZY MÖRKGRÅ – CLOUD7

För hunden som lätt fryser:
HUNDBÄDD DONUT SHIMMER MED LÄDERDETALJ MULLVADSBRUN – DENJO DOGS

För extra värme och mysfaktor:
HUNDFILT FLUFFY VALNÖTSBRUN – CLOUD7

STEG 2 – DINA BEHOV

1. Välj det material som passar er familj bäst

Vattentäta material lämpar sig extra bra för valpar och gamla hundar som har svårt att hålla tätt. Vattentäta material är också praktiskt under årets regniga perioder. Ett annat smart alternativ är att köpa en bädd med avtagbar vattentät klädsel och köpa en extra, mjukare klädsel som kan användas vid torrare årstider.

För valpen och den äldre hunden:
VATTENTÄT HUNDBÄDD SLEEPY DELUXE OUTDOOR – CLOUD7

2. Välj en bädd som är enkel att underhålla

Mörka färger på bädden är särskilt lämpliga för den svenska väderleken då leriga tassar är mer regel än undantag. Att klädseln är avtagbar och kan tvättas är också bra eftersom det gör bädden lättare att underhålla utan att madrassen tappar form och kvalitet. Ofta räcker det med att tvätta endast madrassen (själva liggytan), eftersom det är den som får utstå mest slitage och smuts.

Tips! Hundbädden Nest Superior har försetts med en madrass där den ena sidan är i en mörkare textil, klädseln har även en “easy-to-clean finish” som stänger ute smuts vilket gör att fläckar enkelt går att ta bort.

3. Välj en bädd som passar in i ert hem

Som en del av familjen kommer din hund högst troligt vara med på de flesta familjeaktiviteter. Såväl vid helgmyset i soffan som i matsalen när ni har gäster. Att då ha en bädd som både älskas av din hund och som samtidigt smälter in naturligt i ert hem gör alla nöjda och glada. I vårt sortiment finns hundbäddar i olika färger och textilier för att alla ska kunna hitta något de gillar. Välj bland annat mellan färger så som khakigrön, mörkgrå, sand eller ljusgrå.

4. Välj en bädd som passar er livsstil

Är ni ofta på resande fot (och tass) kan en lättare ”madrassbädd” vara att föredra. Välj då med fördel en tunnare bädd som går att vika alternativt rulla ihop. Då går bädden enkelt att ta med och flytta runt var ni än befinner er. I vårt sortiment finns även hundväskor som fungerar som både transportväskor och portabla hundbäddar. En hundväska lämpar sig perfekt för dig som har en valp eller mindre hund och som vill ta med dig din fyrbenta vän på ett smidigt och tryggt sätt.

Smidiga bäddar/filtar som är lätta att ta med på resan:
HUNDBÄDD SLEEPY DELUX TEDDY – CLOUD7
RESEFILT SNUGGLE MED LÄDERDETALJ – DENJODOGS

För små hundar och valpar:
KOMBINERAD VALPBÄDD OCH VALPVÄSKA PISA CLAY – CLOUD7
HUNDVÄSKA MONTREAL ANTRACITGRÅ – CLOUD7

STEG 3 – TÄNK PÅ MILJÖN

1. Välj en bädd som håller länge

Välj hundbädd med omsorg, en bädd som håller över tid, såväl materialmässigt som designmässigt. Ta hand om bädden och underhåll den så håller den längre. Har du en hund som gillar att “bädda” och går hårt mot hundbädden, välj gärna en bädd i ett starkare och tåligare material som exempelvis kanvastyg.

För hunden som gillar att “bädda”:
HUNDBÄDD CLASSIC NEST MED LÄDERDETALJER MÖRKGRÅ- DENJO DOGS
HUNDBÄDD DONUT CLASSIC MED LÄDERDETALJER MÖRKGRÅ – DENJO DOGS

2. Välj material som är skonsamma mot både din hund och miljön

Idag finns det många klädslar som är tillverkade av återvunnen hampa, återvunnen bomull, ekologiska textilier och återvunna plastmaterial etc. Välj också gärna en hundbädd med klädsel där starka färgämnen och gifter inte har använts vid tillverkning, dels av miljöskäl, men också för att din hund spenderar stor tid i sin bädd, med pälsen tätt emot klädseln.

Upptäck vårt sortiment av hundbäddar HÄR:

Läs mer:

Så väljer du rätt hundtäcke till din hund

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.