Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

5 juni, 2020

Denjo x Eton – hållbara, stilrena accessoarer för fyrbenta vänner

Under 2019 etablerade Denjo Dogs ett hållbart designsamarbete med modevarumärket Eton Shirts där scarves för hundar tillverkades av spillmaterial från Eton Shirts skjortproduktion. Nu lanseras en andra uppdaterad kollektion – For the Love of Style, Dogs & Planet Earth som består av stilrena, färgglada hundscarves men också hundflugor. Även dessa producerade i hållbarhetens tecken genom att ta tillvara på spillmaterial från Etons produktion, återvunnet läder och återvunnen metall.

Scarvesen och flugorna tillverkas i Sverige, där scarvesen är gjorda av klassiskt högkvalitativt Etontyg i bomull och hundflugorna av det finaste av sidentyg vävt i Italien och England. Scarvesen pryds av detaljer i form av lädertags i återvunnet vegetabiliskt garvat läder alternativt en guldfärgad metallnit präglad med Denjo Dogs karaktäristiska logotyp. Hundflugorna är ”dubbelsidiga” för att ge både stil, hållbarhet och stadga och pryds även de av en guldfärgad metallnit.

Då både scarves och flugor är gjorda av spillmaterial är de helt unika i sin färg och mönsterpassning, ingen scarf och fluga är således någon annan lik, vilket också symboliserar och hyllar alla hundars unika egenskaper och personligheter. Scarvesen kommer i fyra olika storlekar (XS-L) och flugorna i två olika storlekar (S och L) samt tre olika mönster (mönstrad, prickig och randig), var och en anpassad efter sitt specifika tillfälle – Saturday Night Bow Tie, Birthday Bow Tie och Casual Friday Bow Tie.

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.