Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

18 januari, 2024

Denjos 7 bästa tips för vintersäsongen!

Vintern är här, och med det ett vackert snölandskap med kyligare temperaturer och vindar. En mysig tid som också kräver lite extra omsorg och uppmärksamhet när man har hund. Här delar vi med oss av våra sju bästa vintertips!

1. Tänk på temperaturen!

Precis som vi människor kan frysa känner hundar också av kyla. Håll koll på temperaturen och tecken på om din hund fryser eller känner obehag i tassar. Vissa raser är mer känsliga för kyla än andra, och det är därför viktigt att anpassa utomhusaktiviteter och längden på promenader baserat på just din hund.

Investera gärna i ett varmt och funktionellt täcke om du har en hund som har tunnare päls eller lätt fryser. Vårt bästa tips är att investera i ett täcke med ullfyllning. Det värmer även under de kallaste dagarna. Tänk också på att ha ett täcke som skyddar halsen liksom den största muskelgruppen – lår och rumpa. Har din hund ett täcke som slutar ett par cm innan ryggslutet värmer och skyddar det inte alls lika bra och din hund kommer snabbare att börja frysa.

2. Skydda och vårda tassarna

Isiga trottoarer, snö och minusgrader liksom vägsalt kan orsaka stora påfrestningar på din hunds tassar. Skölj av eller torka av tassarna efter promenad för att undvika irritation eller fukt som riskerar svamp eller eksem. Använd också tassalva eller skyddande sockor för extra komfort och i förebyggande syfte.

3. Aktivera er inomhus!

När det är som allra kallast eller snöstorm utomhus kan de där långa promenaderna bli till korta kisspauser, men våra hundar behöver fortfarande regelbunden motion och stimulans. Skapa roliga inomhusaktiviteter som söklekar eller lydnadsträning, för att hålla din hund aktiv och tillfredsställd. En ny leksak eller ett tuggben kan också vara ett utmärkt sätt att aktivera din hund inomhus.

4. Använd reflexer

Vintermörkret kan göra det svårt för andra att se dig och din hund under promenader, vilket ökar risken för olyckor. Investera i reflexprodukter för både dig och din hund. Ett tips är att köpa ett täcke som har integrerade reflexer över stora delar av täcket. Alla Denjos jackor har reflexer runtom halsen liksom längs med hela bakdelen. Vissa modeller har även reflexlogotyp.

5. Njut av extra mycket mystid

När mörkret faller tidigt, temperaturerna är kalla och blåsten biter i kinderna är det en perfekt tid att få extra tid tillsammans inomhus. Gillar din hund att få massage? Eller bara ligga och mysa bredvid dig? Ge din hund lite extra kärlek och en bekväm plats att vila och koppla av på inomhus. En mjuk och mysig bädd eller filt kommer att vara extra uppskattad under vintermånaderna.

 

6. På utflykten – kom ihåg liggunderlag till hunden

När ni är på t.ex. långpromenad eller utflykt i skogen och stannar till för en fika, kom ihåg att ta med ett liggunderlag även till hunden. När hunden blir stillastående blir den kall och en del av kylan kommer från marken. Att då ha med ett liggunderlag som hunden kan sitta/ligga på när ni stannar till gör att hunden bättre kan hålla värmen i både kropp och tassar. Vill din hund inte gärna ligga eller sitta på ett underlag kan ni ta med en resefilt att lägga ovanpå underlaget.

 

7. Klipp pälsen runt tassar på hundar med lång päls

För att undvika snökockor runtom tassarna de dagar det är kramsnö rekommenderar vi att vara extra noggrann med att klippa pälsen runtom tassar och mellan trampdynor på de hundar som har lång päls. Då blir det även lättare att hålla tassarna rena och torra.

 

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.