Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

19 april, 2022

3 saker du måste veta innan du köper hund

Drömmer du om att skaffa hund? För att värna om våra fyrbenta vänner och för att valpköpet ska gå till på rätt sätt vill vi uppmärksamma tre viktiga punkter att tänka på innan du skaffar din valp. ⁣Här är tre saker du måste veta innan du köper hund!

1. ATT SKAFFA HUND ÄR ETT LÅNGSIKTIGT ÅTAGANDE ⁣

En hund lever normalt mellan 7-16 år beroende på ras och storlek vilket innebär att skaffa valp är ett långsiktigt åtagande. Du som ägare måste vara beredd på att lägga ner den tid och det engagemang som behövs under hela hundens livstid för att din fyrbente vän ska få ett så bra och tryggt liv som möjligt. ⁣

2. VÄLJ EN RAS SOM PASSAR DIG ⁣

⁣Olika hundraser har olika egenskaper och kräver olika mycket vad gäller mental och fysisk stimulans. Läs på om olika rasers behov och egenskaper så att du hittar en hundras som passar just dig och din livsstil. På så sätt ger du bästa möjliga förutsättningar för både dig och din nya fyrbenta familjemedlem. ⁣⁣

3. VÄLJ DIN UPPFÖDARE MED OMSORG

Att välja uppfödare med omsorg är viktigt. Se till att den uppfödare du väljer följer de lagar, regler och riktlinjer som finns vad gäller hunduppfödning. En valp får exempelvis inte lämna sin mamma förrän vid 8 veckors ålder, en tik får inte paras förrän tidigast i andra löpet, och aldrig tidigare än vid 18 månaders ålder (Källa: SKK).

En god relation till din uppfödare ger dessutom trygghet för båda parter – uppfödaren kan säkerställa att valpen hamnar i trygga händer, och du som valpköpare har någon att vända dig till om du behöver tips och råd.

Läs mer:

6 saker att tänka på när du väljer hundhalsband och hundkoppel till valpen

Valpsäkra ditt hem – så gör du hemmet säkert för valpen

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.