Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

4 januari, 2022

6 saker att tänka på när du väljer hundhalsband och hundkoppel till valpen

Att veta vilket hundhalsband och hundkoppel du ska välja till din valp är inte alltid helt lätt. För att göra valet lite enklare, listar vi nedan sex saker att tänka på när du väljer valphalsband och valpkoppel.

1. Välj halsband och koppel som är lätta i vikt
Välj med fördel valphalsband och valpkoppel som är lätta i vikt. På så vis blir de enkla och smidiga för valpen att bära, belastningen blir lätt och valpen kan röra sig smidigt på promenaden.

2. Valpens halsband bör vara enkelt att ta av och på
När valpen kommer från uppfödaren är den ofta ovan vid att bära halsband. Valpen behöver därför vänja sig vid att bära sitt halsband. Det är viktigt att halsbandet är enkelt att ta av och på, så att proceduren “ta på halsband” blir en smidig och positiv upplevelse.

3. Välj valphalsband och valpkoppel med lätta spännen
Lätta spännen är att föredra till små hundar och valpar. Tunga spännen på halsband och koppel tenderar att bli både otympligt, tungt och obekvämt för valpen att bära. Spännen av aluminium är ett bra alternativ då aluminium är både slitstarkt och lätt, dessutom är det ett material som är enkelt att återvinna  – bra ur ett hållbarhetsperspektiv!

4. Välj ett justerbart valphalsband
Valpar växer snabbt och mycket och därför är ett justerbart valphalsband ett bra alternativ – både för plånboken och ur ett miljöperspektiv. Ett justerbart hundhalsband kan enkelt justeras i takt med att valpen växer och du slipper på så vis köpa många halsband för valpens olika tillväxtfaser.

5. Välj slitstarka material så håller de länge
För att hundhalsband och hundkoppel ska hålla så länge som möjligt, välj slitstarka, tåliga material av hög kvalitet. Vaxad bomull är exempelvis slitstarkt och har även en vattenavvisande effekt som klarar av tuffa påfrestningar från väder och vind. Även läder är slitstarkt. Väljer du ett halsband och koppel av läder tänk då på att det är viktigt att underhålla lädret och smörja in det då och då, så att det behåller sin smidighet och vattenavvisande effekt.

6. Ett kort valpkoppel är att föredra den första tiden
Ett kort koppel i fast längd är ett bra första koppel då du i början vill lära valpen att gå nära dig. Med ett kort koppel har du valpen nära dig på promenaden, vilket gör att du får bättre översikt och kontroll. Valpen lär sig också kopplets fasta längd vilket minskar risken för plötsliga ryck som kan uppstå vid användning av t.ex. flexikoppel. Ett kort koppel lämpar sig för alla typer av promenader med valpen – allt från koppelträning till citypromenader eller på valpkursen.

Tips på halsband och koppel till valp:
Hundhalsband och hundkoppel från kollektionen Signature Go passar extra bra till valpar. Både halsband och koppel är lätta i vikt och halsbanden kan justeras i takt med att valpen växer. Signature Go är tillverkad av vaxad bomull och har lätta spännen av aluminium, samt en enkel och tidlös design.

Är du osäker på vilket hundhalsband eller hundkoppel som passar till din valp eller har du frågor kring materialval och storlekar? Du är varmt välkommen att kontakta oss på info@denjodogs.com alternativt vår chatt så hjälper vi dig gärna!

Missa inte att spana in vår valpsida där du finner alla produkter du kan tänkas behöva till din nya familjemedlem!

Läs mer:

6 saker att tänka på när du väljer hundhalsband och hundkoppel till valpen

Valpsäkra ditt hem – så gör du hemmet säkert för valpen

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.