Handla för 1200 kr – få namnbricka på köpet! Rabattkod: DENJOTAG

20 december, 2021

Ska du och din hund ut och resa? Här är 6 enkla resetips!

Ska du och din hund ut och resa? Här är sex enkla tips för dig som reser med hund!

1. Ta med en mysig resefilt
En mysig filt har många användningsområden på resan. Om ni färdas med tåg, kan resefilten användas som filt och mysig plats för hunden att vila på. Åker ni istället bil kan filten läggas i bilburen för att göra den extra mysig och ombonad. Bor ni på hotell eller i stuga kan filten användas som hundbädd, samt för att skydda möbler från hundhår och smutsiga tassar.

2. Ta med hundgodis och leksak
Ta med din hunds favoritgodis och favoritleksak (eller något annat din hund gillar). På så vis kan du under resan fånga din hunds uppmärksamhet och belöna önskvärda beteenden, samt göra resan till en positiv upplevelse.

3. Kom ihåg mat- och vattenskål
Många hundvänliga hotell har ofta mat- och vattenskål till hundar som är på besök, men det är inte alltid säkert. För att vara på säkra sidan är det därför bra att ta med egna skålar, förslagsvis ihopfällbara skålar som är lätta i vikt, samt enkla att ta med sig. Ha även alltid med färskt vatten till din fyrbenta vän när ni är på språng, så slipper du stressen över att inte ha tillgång till vatten om din fyrbenta vän behöver släcka törsten.

4. Läs på om hundvänliga ställen i området
Idag finns många restauranger, caféer och butiker som välkomnar hundar, men för att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att kolla upp det innan. Gör research innan och läs på om var din fyrbenta vän är välkommen, så blir er vistelse roligare för både dig och din fyrbenta vän. Ett tips är att spana in Facebook-gruppen “Kan jag ta med hunden tro?” där det finns många tips på platser runt om i Sverige där hundar är välkomna.

5. Ta med hundschampo och handduk
Hundschampo och handduk kan vara bra att ta med sig på resan. Då kan du enkelt rengöra din hund om den blir smutsig, och du slipper oroa dig för att smutsiga tassar och päls lämnar fläckar på golv, möbler och liknande där ni vistas. Hundar behöver schampoo som är speciellt framtaget till hundar, då de har ett annat PH-värde än vad vi människor har. Att exempelvis använda hotellets schampoo, balsam eller vanlig tvål för att rengöra hunden är således ingen bra idé (då det rubbar hundens naturliga PH-värde).
6. Lämna inte en orolig hund ensam på hotellrummet
Om du och din fyrbenta vän bor på hotell, och du har en hund som inte tycker om att vara ensam, lämna den inte själv på hotellrummet. Att lämna en orolig och ledsen hund på hotellrummet själv, är varken kul för dig, din hund eller för andra besökare (som eventuellt kan störas av att hunden gnäller eller skäller i rop på matte eller husse). Se till att göra resan och hotellvistelsen trygg för din fyrbenta vän, så kommer det att bli en rolig och positiv upplevelse för din hund.

Läs mer:

Naturnära, mysigt & hundvänligt- Vi tipsar om våra tre bästa vintersemestrar i sverige

5 platser med hundvänliga hotell att besöka i vinter

5 platser att besöka i sommar Sverige med din lurviga bästa vän

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.