Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

20 december, 2021

Ska du och din hund ut och resa? Här är 6 enkla resetips!

Ska du och din hund ut och resa? Här är sex enkla tips för dig som reser med hund!

1. Ta med en mysig resefilt
En mysig filt har många användningsområden på resan. Om ni färdas med tåg, kan resefilten användas som filt och mysig plats för hunden att vila på. Åker ni istället bil kan filten läggas i bilburen för att göra den extra mysig och ombonad. Bor ni på hotell eller i stuga kan filten användas som hundbädd, samt för att skydda möbler från hundhår och smutsiga tassar.

2. Ta med hundgodis och leksak
Ta med din hunds favoritgodis och favoritleksak (eller något annat din hund gillar) så att belöning alltid finns nära till hands. Med rätt förberedelser och förutsättningar blir resan en positiv upplevelse!

3. Kom ihåg mat- och vattenskål
Många hundvänliga hotell har ofta mat- och vattenskål till hundar som är på besök, men det är inte alltid säkert. För att vara på säkra sidan är det därför bra att ta med egna skålar, förslagsvis ihopfällbara skålar som är lätta i vikt, samt enkla att ta med sig. Ha även alltid med färskt vatten till din fyrbenta vän när ni är på språng, så slipper du stressen över att inte ha tillgång till vatten om din fyrbenta vän behöver släcka törsten.

4. Läs på om hundvänliga ställen i området
Idag finns många restauranger, caféer och butiker som välkomnar hundar, men för att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att kolla upp det innan. Gör research innan och läs på om var din fyrbenta vän är välkommen, så blir er vistelse roligare för både dig och din fyrbenta vän. Ett tips är att spana in hemsidan Hundvänliga Hotell på hundvanligahotell.se. Där finns tips på över 1200 hundvänliga hotell, B&B, stugor och vandrarhem över hela Sverige.

5. Ta med hundschampo och handduk
Hundschampo och handduk kan vara bra att ta med sig på resan. Då kan du enkelt rengöra din hund om den blir smutsig, och du slipper oroa dig för att smutsiga tassar och päls lämnar fläckar på golv, möbler och liknande där ni vistas. Hundar behöver schampoo som är speciellt framtaget till hundar, då de har ett annat PH-värde än vad vi människor har. Att exempelvis använda hotellets schampoo, balsam eller vanlig tvål för att rengöra hunden är således ingen bra idé (då det rubbar hundens naturliga PH-värde).
6. Lämna inte en orolig hund ensam på hotellrummet
Att lämna en orolig och ledsen hund på hotellrummet själv, är varken kul för vovven, dig eller för andra besökare (som eventuellt kan störas av att hunden gnäller eller skäller i rop på matte eller husse). Om du behöver lämna hunden ensam, se till att ha ensamhetstränat ordentligt innan så att vovven känner sig trygg. Att resa och bo på hotell ska vara en rolig, trygg och positiv upplevelse för både dig och din fyrbenta vän.

Missa inte att spana in vår kategori med resetillbehör där du hittar produkter som passar extra bra när du reser med hund!

Läs mer:

Naturnära, mysigt & hundvänligt- Vi tipsar om våra tre bästa vintersemestrar i sverige

5 platser med hundvänliga hotell att besöka i vinter

5 platser att besöka i sommar Sverige med din lurviga bästa vän

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.