Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

16 juni, 2022

7 tips för ett hundvänligt midsommarfirande!

Midsommar en av våra favorithögtider på året! Sommaren har just börjat, familj och vänner samlas för att umgås, äta gott, göra blomsterkransar och dansa runt midsommarstången. Det är festlig stämning helt enkelt och allt härligt som hör sommaren till ligger framför en. Midsommar ska såklart vara en trygg, kul och positiv dag för alla i familjen, även den fyrbenta familjemedlemmen. Därför har vi nedan samlat sju tips för ett hundvänligt midsommarfirande!

1. Ha uppsikt över hunden
På midsommarfirande är det inte ovanligt att många vuxna, barn och hundar samlas på ett och samma ställe. Det är barn som leker, hundar som leker, så se till att ha uppsikt över din fyrbenta vän så att ingen olycka händer.

2. Tillgång till färskt vatten
Hunden behöver kunna släcka törsten och svalka sig under dagen, se därför till att det alltid finns tillgång till färskt vatten. Ställ gärna fram flera olika skålar där ni vistas, så att vatten finns lättillgängligt för vovven.

3. En trygg, sval viloplats
Se till att vovven har en trygg och sval viloplats dit den kan gå för att få lugn och ro. Har ni inte naturligt tillgång till en skuggig plats, kan ett parasoll eller paraply vara bra att ta med sig. Vår favoritfilt Snuggle är också perfekt att ha med sig till midsommarfirandet, då det blir en mysig plats för hunden att vila på såväl inomhus som utomhus.

4. Se upp för frestelser på midsommarbordet
På midsommarbordet finns massor av frestelser, allt från sill, gubbröra, gravad lax, tårta, choklad m.m. Det är fet, salt mat som ofta innehåller lök vilket hunden inte mår bra av att få i sig. Se därför till att ha extra uppsikt över hunden och midsommarbordet, placera maten så att den inte är åtkomlig för vovven, och lämna för säkerhets skull inget framme utan uppsikt.

5. Ta reda på var närmsta veterinärklinik ligger
Firar ni midsommar på annan ort är det för säkerhets skull bra att ta reda på var närmsta veterinärklinik ligger. Så om olyckan skulle vara framme vet ni direkt vart ni ska ta er.

6. Ta med hundens nödvändigheter – bajspåsar, hundgodis, leksak m.m.
Kom ihåg att ta med allt som din fyrbenta vän kan behöva under dagen, så som bajspåsar, mumsigt hundgodis, en rolig hundleksak m.m. Ett regntäcke kan också vara bra att ta med, då det inte alltid går att lita på den svenska väderleken (speciellt inte på midsommar 😉)

7. På med fästingskydd
Ska ni fira midsommar på någons landställe, eller på en plats där du vet med dig att det finns mycket växtlighet runtomkring, använd fästingskydd till hunden och kom ihåg fästingpincetten. Vill du ha ett naturligt fästingskydd utan gift kan vi rekommendera WAP:2 Fästingsalva (passar även känsliga hundar och valpar).

Läs mer:

5 platser att besöka i sommar Sverige med din lurviga bästa vän

Skydda dig och din hund mot fästingar – här är 6 värdefulla tips!

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.