Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

10 maj, 2022

Skydda dig och din hund mot fästingar – här är 6 värdefulla tips!

Fästingsäsongen är igång, se till att skydda både dig och din fyrbenta vän mot fästingar. Nedan följer sex värdefulla tips!

🐾 Investera i ett fästingmedel samt fästingplockare
Idag finns än så länge inget fästingmedel som ger 100% skydd mot fästingar, men med ett bra fästingmedel till hunden minskar du risken för att hunden och du själv blir drabbad av fästingburna sjukdomar. Det finns en uppsjö av olika fästingmedel på marknaden, läs på och rådfråga din veterinär för att hitta det bästa skyddet till din hund. Att investera i en fästingplockare är också en bra idé, så att du så fort som möjligt kan ta bort fästingar om hunden eller du skulle bli biten. Ju längre fästingen sitter på huden, desto högre risk att få i sig smittoämnen (källa: firstvet).

Vill du ha ett giftfritt alternativ till fästingskydd kan vi rekommendera WAP:2 Fästingsalva, som är tillverkad med naturliga ingredienser. Kombinationen av de naturliga ingredienserna och dofterna av lavendelolja, karanjaolja och cederträolja gör att fästingar och annan ohyra håller sig borta. WAP:2 Fästingsalva passar speciellt bra till valpar (över 12 v.) och känsliga hundar.

🌲 Undersök dig själv och din hund
Ha som rutin att kontinuerligt undersöka dig själv och din hund. Speciellt om ni har vistats i skog och mark. Gå igenom hela hunden och undersök både hud och päls.

🌿 Undvik att gå i högt gräs
Fästingar trivs i högt gräs, och i skog där det är fuktigt. Ha det i åtanke när ni vistas i naturen, och undvik att gå i högt gräs om det är möjligt.

👖 Bär heltäckande kläder
Om du vet att du ska befinna dig i skogen eller på platser där det finns mycket fästingar, använd långärmad tröja, långbyxor och höga stövlar.

🕷 Vaccinera dig mot TBE
TBE är en virussjukdom som sprids med fästingar. Du kan skydda dig mot TBE genom att vaccinera dig. Prata med din vårdmottagning för råd och mer information.

📋 Läs på och håll koll på riskområden
fasting.nu kan du läsa på om vilka områden i Sverige som är riskområden dvs platser där det finns mycket fästingar. Om du vet att du kommer att vistas i ett riskområde kan du förbereda dig och på så vis minska risken för att bli drabbad av fästingburna sjukdomar.

Produkttips! Upptäck WAP:2 Fästingsalva och Fästingpincett från Lila Loves It

Så Underlättar Du För Din Hund I Sommarvärmen – 7 Enkla Men Effektiva Tips

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.