Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

23 juni, 2020

Så Underlättar Du För Din Hund I Sommarvärmen – 7 Enkla Men Effektiva Tips

För många hundar är sommaren en utmanande tid på grund av värmen.

För att underlätta för våra fyrbenta vänner i sommarvärmen delar vi här med oss av sju enkla men effektiva tips – så att både tvåbenta och fyrbenta tillsammans kan njuta av sommaren till fullo!

  1. Ha alltid tillgång till skugga

Var ni än befinner er, se alltid till så att det finns en skuggig och sval plats för din hund att vila på. På så vis minskar du risken att din hund blir överhettad.

  1. Ha alltid tillgång till färskt vatten

Precis som det för oss människor är viktigt att fylla på med vätska när det är varmt, gäller samma sak för våra fyrbenta vänner. En vattenflaska och ihopvikbar vattenskål är smidigt att ha med vare sig vare sig ni är på promenad, picknick, på stranden, eller på restaurangbesök.

  1. Undvik promenader mitt på dagen (när det är som varmast)

Det är ofta som absolut varmast mitt på dagen och då också som jobbigast för hunden i värmen. Ett tips är därför att undvika att promenera just precis då. Längre promenader lämpar sig exempelvis bättre på morgonen och kvällen när det är svalare.

  1. Undvik het asfalt och tillämpa “femsekundersregeln”

När det är riktigt varmt ute kan asfalten bli brännhet för din hunds tassar. Det enklaste sättet att skona hundens tassar från brännskador är helt enkelt att undvika att gå på het asfalt. Promenera hellre i gräs eller grus när det finns möjlighet till det.

Ett enkelt sätt att ta reda på om asfalten är för varm för din hund är att tillämpa den så kallade “femsekundersregeln”. Lägg då din handflata på asfalten och testa om du kan hålla kvar den i fem sekunder. Om din handflata inte klarar av värmen kommer din hunds tassar troligtvis inte heller att göra det.

  1. Lämna aldrig hunden i bilen (även om det är skugga)

Under sommaren ökar temperaturen väldigt snabbt i bilen och på bara några minuter kan temperaturen nå extremt höga nivåer som kan vara rent dödliga för en hund. Lämna därför aldrig under några omständigheter din hund (eller annat djur för den delen) i bilen, inte ens om bilen står i skugga. Solen rör sig, och då även skuggan.

  1. Använd kylmatta

Hundar svettas inte på samma sätt som människor utan svalkar sig istället genom tungan och trampdynorna. Vissa hundar har det tuffare än andra att reglera kroppstemperaturen i värmen. För att hjälpa din fyrbenta kompis att svalka sig kan du enkelt med hjälp av en vanlig frottéhandduk och kallt vatten skapa en egen kylmatta för din hund att ligga på. Placera handduken på en skuggig plats, spraya eller häll vatten på handduken och låt sedan din hund njuta av svalkan.

  1. Ta ett svalkande dopp

Ett snabbt sätt att svalka ner sin hund är att låta den bada (se till att bada på ställen där det är okej för hundar att bada). Det finns speciella hundbad som är till för just hundar. Gillar husse eller matte också att bada, varför inte bada tillsammans med vovven? Ta med en rolig boll eller leksak (som flyter) och ha roligt tillsammans samtidigt som ni svalkar er. Har du en hund som inte är förtjust i att bada, svalkar den sig ändå effektivt genom att endast stå med tassarna i den fuktiga och svala strandkanten.

OBS. Glöm inte att skölja av din hund efter att den badat i sjön eller havet. Undvik att bada vid algblomning då det finns risk att hunden drabbas av algförgiftning. Vid bad i havet, var också uppmärksam på att din hund inte dricker av saltvattnet då det finns risk att hunden drabbas av saltvattenförgiftning.

Läs mer:

5 platser att besöka i sommar Sverige med din lurviga bästa vän

5 produkter du och din hund inte vill vara utan i sommar!

 

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.