Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

5 januari, 2021

Bli redo inför valpens hemkomst – 10 hundprodukter du behöver som nybliven hundägare!

Svart labradorvalp

Som nybliven hundägare är det inte alltid helt enkelt att veta vilka hundtillbehör man behöver inför första tiden med valp. I detta blogginlägg delar vi med oss av en valp-checklista där vi listar tio nödvändiga hundprodukter som är bra att investera i, samt ger våra bästa tips för att göra dig redo för valpens hemkomst!

1. Hundbädd
När allting är nytt och främmande för den lilla valpen är det viktigt att den har en mysig och trygg sovplats i hemmet. Ett bra tips är att skaffa en hundbädd med sidokanter då dessa bildar som ett eget tryggt och ombonat krypin för valpen. När du väljer hundbädd, välj en bädd med ett slitstarkt tyg – exempelvis hundbädden Classic Nest, Teddy Lounge eller Donut Icon. För att hitta rätt storlek på hundbädden, ha i åtanke hur stor din valp kommer att bli när den är fullvuxen. Till en början kommer bädden att vara något stor och då kan du med fördel lägga dit en mysig filt för att göra sovytan mindre och ännu mer mysig. Genom att lägga i en filt, skyddar du även hundbädden från vassa valptänder och klor.

Har du en valp som biter mycket (vilket inte är ovanligt) är det viktigt att du håller extra uppsikt över valpen så att hundbädden (eller andra saker) inte råkar ut för vassa valptänder. Även om våra hundbäddar är slitstarka, kan valptänder lätt göra hål i det mest slitstarka av material. Har du en valp som biter mycket, välj med fördel en hundbädd utan utstickande detaljer och avled om du märker att valpen börjar bita. Erbjud istället bitleksaker eller tuggben som valpen får tugga på.

2. Mat- och vattenskål
Valpen behöver en egen plats dit den kan gå för att äta mat och dricka vatten. Men hur ska man då tänka vid val av mat- och vattenskål? En enkel regel att förhålla sig till är att utgå från hur stor din valp kommer att bli när den är fullvuxen, men också ha i åtanke hur mycket den kommer att äta. Stora hundar behöver större matskålar och små hundar behöver mindre.

Hundmatskål Sand – Mateus x Denjo är vår bästsäljande skål som håller år efter år. Det är en handgjord hundskål i stengods med glaserad insida i beige. Tål maskindisk.

3. Leksak
Lek är ett bra sätt att bygga upp relationen till din valp, det stärker inte bara bandet mellan er utan är fantastiskt roligt också. Lek fungerar dessutom väldigt bra som belöning när ni övar både tricks och lydnad.

Leksaksben Pluto Bone – Mjukt leksaksben av slitstarkt tyg. En favorit bland många valpar (och dessutom ett bättre val för miljön då textilen är 70% återvunnen, liksom fyllningen 100% återvunnen).

4. Hundgodis
Med smaskigt hundgodis nära till hands kan du enkelt belöna valpen. Godis är perfekt att ha med i fickan på promenaden, när ni leker, övar på tricks, eller är på valpkurs.

Belöningsgodis Valp Banan & Pumpa – SoopaHundgodis speciellt framtaget för valpar. Veganskt, liksom innehåller endast naturliga ingredienser. Spannmålsfritt och passar hundar med känsliga magar. Rekommenderas till valpar över 3 mån.

Dental Sticks Valp Banan & Pumpa – Soopa – För valpen vars tänder kliar är det perfekt med tuggben. Dessa mjuka veganska tuggpinnar är både goda och hälsosamma samt främjar god munhälsa. Tillverkade av naturliga ingredienser med smak av banan och pumpa. Rekommenderas till valpar över 3 mån

5. Valphalsband
Den första tiden växer valparna fort, och olika raser (och blandraser) växer olika mycket. Ett bra tips är därför att införskaffa ett valphalsband som går att justera i takt med att valpen växer. Eftersom valpen förmodligen är ovan vid att bära halsband bör halsbandet även vara smidigt att ta av och på samt inte väga för mycket. Nedan finner du två tips på halsband som passar extra bra till valpar.

Hundhalsband – Signature Go – Justerbart och lätt hundhalsband av vaxad bomull och spännen av aluminium. Kan justeras i takt med att valpen växer.

Hundhalsband – Everyday – Justerbart och lätt hundhalsband av återvunnen polyester och spännen av aluminium. Kan justeras i takt med att valpen växer och är mycket slitstarkt.

6. Denjo Dogs Namnbricka
En namnbricka med personlig gravyr är inte bara en fin och personlig accessoar att fästa på valpens halsband eller sele, utan fungerar även som ett skydd om valpen skulle komma bort. På Denjo Dogs namnbrickor ingår valfri gravyr (om 26 tecken) där du själv väljer vilken information som ska finnas med på namnbrickan. Exempelvis valpens namn och ditt telefonnummer, eller valpens ID-nummer.

Namnbricka Hund Mässing Med Gravyr – Denjo Dogs
Namnbricka Hund Silver Med Gravyr – Denjo Dogs

7. Valpkoppel
Eftersom valpen är ovan vid att gå i koppel kommer den att behöva träna på det. För koppelträning lämpar sig ett kortare valpkoppel alternativt ett justerbart koppel bäst. Ett kortare koppel gör att du har valpen nära dig på promenaden och på så vis får du också bättre kontroll. Precis som med halsbandet bör du här tänka på att välja ett lätt och följsamt koppel. Nedan finner du två koppel som passar extra bra till valpar.

Hundkoppel – Signature Go – Lätt och följsamt hundkoppel i fast längd (perfekt för koppelträning) med vattenavvisande yta och säkra karbinhakar. Tillverkat av vaxad bomull och spännen av aluminium.

Hundkoppel – Everyday – Lätt, följsamt och slitstarkt hundkoppel i fast längd, 220 alt. 300 cm. Säkra karbinhakar och en fast ögla. Tillverkat av återvunnen polyester och spännen av aluminium.

8.  Bajspåsar
Bajspåsar är en självklarhet på promenaden men ibland händer det dessvärre att man glömmer (det händer oss alla ibland). Att införskaffa en liten påshållare till bajspåsarna är därför ett bra tips. Påshållaren fungerar som en smidig liten väska du fyller med en rulle bajspåsar och som du sedan enkelt fäster på hundkopplet. Resultatet? Inga fler glömda bajspåsar och pinsamma situationer. Dessutom är påshållaren även en väldigt snygg detalj!

Komposterbara hundbajspåsar – Komposterbara och biologiskt nedbrytbara bajspåsar.
Bajspåsebag – en snygg och smart accessoar som gör att du alltid kommer ihåg bajspåsarna på promenaden. Fäst den på kopplet, eller ha med den i fickan.

9 & 10 Tandborste + Tandkräm
För att undvika plack och tandsten på hundens tänder rekommenderas daglig tandborstning. Ett bra tips är att börja med tandborstning redan vid 4-6 månaders ålder så att valpen tidigt vänjer sig vid tandborstning. Börja med att borsta lite i taget under korta stunder, belöna ofta med godis och låt tandborstningen bli en mysig stund tillsammans.

Tandborste – Lila Loves It – Smidig och mjuk hundtandborste i microfibermaterial som skonsamt rengör hundens tänder.
Tandkräm – Lila Loves It – Mild och effektiv tandkräm tillverkad av naturliga ingredienser.

Glöm inte att spana in vår valpsida där du finner alla produkter du kan tänkas behöva till din nya familjemedlem!

Läs mer:

Valpsäkra ditt hem – så gör du hemmet säkert för valpen

6 saker att tänka på när du väljer hundhalsband och hundkoppel till valpen

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.