Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

8 april, 2022

Därför är hundens sovplats en viktig plats i hemmet

Måste hunden ha en egen sovplats i hemmet? Hur viktigt är det och vilka fördelar finns? Läs mer nedan och ta reda på svaren!

Varför är det viktigt att hunden har en egen sovplats i hemmet?
Precis som oss människor behöver hundar sömn och återhämtning för att vara friska och må bra. Hundar sover mycket, mer än oss människor. Hur mycket en hund sover kan självklart variera, men man brukar säga att en vuxen hund vanligtvis sover mellan 12-18 timmar per dygn, och valpar ännu mer än så. Sömn är en väldigt viktig del av hundens liv och en förutsättning för att hunden ska må bra och vara frisk.

Eftersom vila och sömn är en väsentlig del av hundens liv, är en bekväm och rofylld sovplats dit hunden kan gå för att vila och ta det lugnt, viktigt att ha i hemmet. En plats dit hunden kan dra sig undan om den vill vara ifred och komma till ro.

Fördelar med att investera i en hundbädd till hundens sovplats
En hundbädd är en bra investering som gör hundens sovplats extra mysig och trivsam. Många hundar gillar hundbäddar med sidokanter då det ger hunden en ombonad och trygg sovplats. Mjuka sidokanter fungerar också som kudde som hunden kan vila huvudet på, vilket möjliggör för hunden att samtidigt ha uppsikt över övriga familjemedlemmar. En del hundar gillar att sträcka ut sig när de sover, då kan en hundbädd utan kanter eller en tunnare hundfilt vara ett bra alternativ till hundens sovplats.

Att dela säng med sin hund må vara mysigt, men det kan också störa kvalitén på nattsömnen hos både ägare och hund

Vissa hundar sover tillsammans i sin ägares säng, något som kan vara väldigt mysigt men som också kan störa sömnen hos både hunden och hundägaren (om det t.ex blir för varmt, om hunden eller hundägaren sover på för trång sovyta, eller att man helt enkelt stör varandras sömn genom att röra på sig i sömnen). En fördel med att investera i en egen hundsäng till hunden, är att både du som hundförälder och hunden får det utrymme ni behöver för att kunna få en så god natts sömn som möjligt.

Du som hundförälder slipper också både hundhår och grus (som hunden lätt drar in) i sängen. Något annat som många kanske inte tänker på, är att under vår, sommar och höst då vi spenderar mycket tid utomhus med våra hundar, är det lätt att hundarna får fästingar som bär på sjukdomar. Sover din hund med dig i din säng, kan det också finnas risk för dig att få fästingbett.

Hundens egna sovplats i hemmet kan helt enkel vara med och bidra till:

  • Grundläggande hälsofaktorer som god sömn och återhämtning
  • Trygghet och minskad stress (där hundens sovplats fungerar som en frizon där hunden får vistas ostört. Bra om det t.ex är många besökare som rör sig i hemmet)
  • Bättre kvalitet på nattsömnen för såväl hunden som hundföräldern

Spana in vårt sortiment av hundbäddar här!

Läs mer:

Denjo tipsar: så väljer du rätt hundbädd till din fyrbenta vän – i tre enkla steg

hundbadd-till-valp

 

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.