Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

13 oktober, 2021

5 vanliga sovställningar hos hunden och vad de betyder

Sover din hund på sidan, på ryggen med tassarna upp i luften eller ihopkurad som en kringla? Om det är några som är mästare på sovställningar måste det väl ändå vara våra fyrbenta vänner. Nedan går vi igenom några sovställningar som är vanliga att se hos hunden och vad de betyder, och självklart tipsar vi även om hundbäddar som passar extra bra till respektive sovstil. Läs vidare och se om du kan hitta din lurviga väns sovstil!

SOVSTIL 1 – ”KRINGLAN”
Kännetecknas av ett frekvent snurrande om tre, fyra ibland fem varv för att hunden ska hitta den ultimata ihoprullade sovställningen. Formen av en kringla helt enkelt. En position hunden gärna sover i för att bevara värmen.


Sören ligger i hundbädden Teddy Lounge True Taupe i storlek S.

Tips på hundbädd som passar ”kringlan”:

Classic Nest – En rektangulär hundbädd med mjuka sidokanter som ger en inramad och ombonand känsla till hunden. Denna bädd passar perfekt till hunden som gillar att sova som en kringla.

Teddy Lounge – En rektangulär hundbädd med nedsänkt front framtill. Bädden har mjuka sidokanter som omsluter hunden på ett tryggt sätt. Innerkudden har en sida av mysigt teddytyg. Passar extra bra till små raser och valpar. Finns i två färger.

SOVSTIL 2 – ”SIDO-SOVAREN”
”Sido-sovaren” är kanske den vanligaste sovpositionen hos hunden, här är det vanligt att höra en och annan snarkning. I denna position brukar hunden ofta komma in i djupsömn vilket man kan både höra och se med snarkningar och ben som ”springer” när hunden drömmer. När din hund sover på sidan betyder det att din hund är avslappnad och känner sig trygg i sin omgivning och miljö.


Hollie ligger i hundbädden Donut Classic Desert Green med läderdetaljer i storlek L.

Tips på hundbädd som passar till ”sido-sovaren”:
Donut Classicen rund hundbädd som ger en trygg, inramad sovplats där hunden bekvämt sjunker ner. Tips! Innerkudden går enkelt att puffa upp i linje med sidokuddarna, vilket gör att hunden kan ligga på sidokanterna och få gott om utrymme till att sträcka ut.

Hundfilten Snuggle – för hundar som föredrar en enklare sovplats är Snugglefilten en favorit. Filten är rejäl och ligger stabild på plats utan att fara omrking. Efter som denna typ av sovplats saknar sidokanter är det ett utmärkt val till hunden som gärna sover på sidan.

SOVSTIL 3 – ”VALPSTILEN”

Har du en hund som älskar att busa? En hund som har mycket energi? Eller en lekfull valp? Då känner du nog igen den här sovstilen. ”Valpstilen” kännetecknas av att hunden har magen mot golvet, bakbenen rakt bakåt och frambenen sträckta framåt. Denna sovstil visar att hunden är trött men ändå är redo att leka igen så fort möjlighet finns.


Taxvalpen Sören ligger i hundbädden Teddy Lounge i storlek S.

Tips på hundbädd som passar ”valpstilen”:

Teddy Lounge En rektangulär hundbädd med nedsänkt front framtill. Bädden har mjuka sidokanter att vila huvudet och den nedsänkta kanten ger hunden fri sikt och en enkel väg att kliva i och ur bädden. Dvs perfekt för de hundar som gillar att ligga på mage för att vara redo för nästa lekstund. Innerkudden har en sida av mysigt teddytyg vilket brukar älskas av de flesta hundar. Passar extra bra till små raser och valpar.

Donut Icon – Den runda hundbädden Donut Icon har en innerkudde som enkelt kan lyftas upp lite och fluffas till så att kanterna ligger i höjd med innerkudden. Dvs bädden kan anpassas så att sidokanterna blir mycket låga och därmed fungera fint till valpstilen.

SOVSTIL 4 – ”SPANAREN”
En sovställning där hunden kan ta korta sovpauser samtidigt som den har koll på allt som händer runt omkring. Det är inte ovanligt att ”spanaren” är en hund som är mycket nyfiken och som tycker om att hålla koll på sin ”flock”. ”Spanaren” hittas ofta vilandes med huvudet mot hundbäddens sidokant, eller om hunden gillar att ligga i soffan – vilandes med huvudet mot soffans armstöd.

Welsh Springer Spanieln Hollie ligger och spanar i hundbädden Nest Classic Sand Beige med läderdetaljer strl L.

Tips på hundbädd till ”spanaren”:
Nest Classic – En rektangulär hundbädd med mjuka sidokanter som passar perfekt till ”spanaren”. Här kan hunden kan lägga huvudet mot de sidokanterna och samtidigt hålla koll på sin flock. Finns i fler färger.

Donut Icon – Rund hundbädd med sidokanter, perfekta att vila huvudet på när spanaren blickar ut över familj och omgivning.

SOVSTIL 5 – ”RYGGSNOOZAREN”
Kanske en av de mest avslappnade sovställningarna som finns? Det är inte ovanligt att höra en och annan snarkning när ”ryggsnoozaren” tar en tupplur. Den avslappnande sovstilen visar att din hund litar fullt ut på dig och den miljö hunden befinner sig i.


Jaktlabradoren Alba har det gott i Classic Nest Desert Green med läderdetaljer i storlek L.

Tips på hundbädd som passar ”ryggsnoozaren”:

Classic Nest – En mysig hundbädd med mjuka sidokanter som bekvämt omsluter hunden. Sidokanterna fungerar även utmärkt som kudde att vila nacken på. Ett tips till ryggsnoozaren är att välja en större storlek än rekommenderat, så det finns extra mycket plats att sträcka ut på.

SE ALLA HUNDBÄDDAR HÄR

Läs mer:

Denjo tipsar: så väljer du rätt hundbädd till din fyrbenta vän – i tre enkla steg

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.