Fri Frakt vid köp över 299:- | 30 Dagars Öppet Köp

13 oktober, 2021

5 vanliga sovställningar hos hunden och vad de betyder

Sover din hund på sidan, på ryggen med tassarna upp i luften eller ihopkurad som en kringla? Om det är några som är mästare på sovställningar måste det väl ändå vara våra fyrbenta vänner. Nedan går vi igenom några sovställningar som är vanliga att se hos hunden och vad de betyder, och självklart tipsar vi även om hundbäddar som passar extra bra till respektive sovstil. Läs vidare och se om du kan hitta din lurviga väns sovstil!

SOVSTIL 1 – ”KRINGLAN”
Kännetecknas av ett frekvent snurrande om tre, fyra ibland fem varv för att hunden ska hitta den ultimata ihoprullade sovställningen. Formen av en kringla helt enkelt. En position hunden gärna sover i för att bevara värmen.


Ajax sover i hundbädden Donut Icon Taupe i storlek M.

Tips på hundbädd som passar ”kringlan”:
Donut Icon & Donut Classic
En rund hundbädd som ger en trygg, inramad sovplats tack vare mjuka sidokanter som dessutom fungerar som mjuk kudde att vila huvudet på.

Classic Nest – En riktigt mjuk och skön hundbädd. Med sina mjuka sidokanter ger bädden en ombonande och gosig känsla för hunden som älskar att sova som en kringla. Finns i flera färger.

SOVSTIL 2 – ”SIDO-SOVAREN”
”Sido-sovaren” är kanske den vanligaste sovpositionen hos hunden, här är det vanligt att höra en och annan snarkning. I denna position brukar hunden ofta komma in i djupsömn vilket man kan både höra och se med snarkningar och ben som ”springer” när hunden drömmer. När din hund sover på sidan betyder det att din hund är avslappnad och känner sig trygg i sin omgivning och miljö.

Tips på hundbädd som passar till ”sido-sovaren”:
Nest – En rektangulär hundbädd som ger en trygg och inramad sovplats med mjuka sidokanter att vila huvudet på under sovstunderna. Gillar hunden att sträcka ut sig ordentligt – gå upp en storlek så får hunden extra utrymme.

Teddy Lounge – En rektangulär hundbädd med nedsänkt front framtill. Bädden har mjuka sidokanter att vila huvudet på och den nedsänkta kanten ger hunden fri sikt och en enkel väg att kliva i och ur bädden. Innerkudden har en sida av mysigt teddytyg. Passar extra bra till små raser och valpar.

Sleepy Deluxe En lyxig hundbädd med en mycket stabil madrass och stabila sidokanter. Sleepy Deluxe passar därmed extra bra till tunga och stora hundraser som gillar att vila huvudet mot en kant. Finns i flera färger.

SOVSTIL 3 – ”VALPSTILEN”

Har du en hund som älskar att busa? En hund som har mycket energi? Eller en lekfull valp? Då känner du nog igen den här sovstilen. ”Valpstilen” kännetecknas av att hunden har magen mot golvet, bakbenen rakt bakåt och frambenen sträckta framåt. Denna sovstil visar att hunden är trött men ändå är redo att leka igen så fort möjlighet finns.

Taxvalpen Sören vilar i hundbädden Teddy Lounge i storlek S.

Tips på hundbädd som passar ”valpstilen”:
Teddy Lounge En rektangulär hundbädd med nedsänkt front framtill. Bädden har mjuka sidokanter att vila huvudet och den nedsänkta kanten ger hunden fri sikt och en enkel väg att kliva i och ur bädden. Dvs perfekt för de som gillar att ligga på mage och spana. Innerkudden har en sida av mysigt teddytyg vilket brukar älskas av framför allt valpar. Passar extra bra till små raser och valpar.

Donut Icon – Den runda hundbädden Donut Icon har en innerkudde som enkelt kan lyftas upp lite och fluffas till så att kanterna ligger i höjd med innerkudden. Dvs bädden kan anpassas så att sidokanterna blir mycket låga och därmed fungera fint till valpstilen.

SOVSTIL 4 – ”SPANAREN”
En sovställning där hunden kan ta korta sovpauser samtidigt som den har koll på allt som händer runt omkring. Det är inte ovanligt att ”spanaren” är en hund som är mycket nyfiken och som tycker om att hålla koll på sin ”flock”. ”Spanaren” hittas ofta vilandes med huvudet mot hundbäddens sidokant, eller om hunden får vara i soffan – vilandes med huvudet mot soffans armstöd.


Shiban Ajax ligger och spanar i hundbädden Nest Classic med läderdetaljer strl M.

Tips på hundbädd till ”spanaren”:
Nest Classic – En rektangulär hundbädd med mjuka sidokanter som passar perfekt till ”spanaren” – då hunden kan vila huvudet mot de mjuka sidokanterna och samtidigt hålla koll på sin ”flock”. Finns i fler färger.

Donut Icon & Donut ClassicRund hundbädd med mjuka sidokanter – perfekta att vila huvudet på när spanaren blickar ut över familj och omgivning. Finns i flera färger och material.

Teddy Lounge – Nyhet som lanseras i juni! En rektangulär hundbädd med nedsänkt front framtill. Bädden har mjuka sidokanter att vila huvudet och den nedsänkta kanten ger hunden fri sikt och en enkel väg att kliva i och ur bädden. Innerkudden har en sida av mysigt teddytyg. Passar extra bra till små raser och valpar.

SOVSTIL 5 – ”RYGGSNOOZAREN”
Kanske en av de mest avslappnade sovställningarna som finns? Det är inte ovanligt att höra en och annan snarkning när ”ryggsnoozaren” tar en tupplur. Den avslappnande sovstilen visar att din hund litar fullt ut på dig och den miljö hunden befinner sig i.


Hundbädd Dream Ljusgrå från Cloud7

Tips på hundbädd som passar ”ryggsnoozaren”:

Dream En stabil hundmadrass som är generös i storlek. Passar extra bra till äldre hundar och hundar med stela leder då madrassen är kompakt och ger stöd. Bädden har ett avtagbart och tvättbart överdrag.

Classic Nest – En mysig hundbädd med mjuka sidokanter som gör hundbädden trygg och ombonad. Ett tips till ryggsnoozaren är att välja en större storlek än rekommenderat, så det finns extra mycket plats att sträcka ut på.

SE ALLA HUNDBÄDDAR HÄR

Läs mer:

Denjo tipsar: så väljer du rätt hundbädd till din fyrbenta vän – i tre enkla steg

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.