Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

28 oktober, 2021

Här är 3 hundtrick att lära din hund

Vill du och din hund bli partyts höjdpunkt? Nedan listar vi tre festliga hundtrick att lära din hund. Att lära sin hund nya tricks är inte bara roligt, utan även en bra aktivering för din fyrbenta vän, både mentalt och fysiskt.

Vacker tass

Så här gör du:
”Vacker tass” är ett hundtrick som många uppskattar och det är förvånansvärt lätt att lära ut.
Be din hund sitta ner, varpå du sätter dig på knä bredvid. Nästa steg är att lyfta upp tassen genom att lägga den i din handflata och föra uppåt, samtidigt som du säger kommandot “vacker tass”. Hunden kommer då efter ett tag förstå att “vacker tass” är lika med att lägga tassen i handflatan. Belöna så fort hunden utför tricket. 

Sitt vackert

Så här gör du:
”Sitt vackert” är ett roligt hundtrick som är extra kul om man vill ta en söt bild på sin hund.
Be din hund att sitta ner med ryggen mot en vägg. För sedan en godis från nosen och bak över hundens huvud. Det du vill är att hunden då ska följa godisen och lyfta framtassarna för att försöka få tag på godisen. När hunden lyfter på tassarna belönar du. När din fyrbenta vän förstår själva rörelsen kan du börja säga kommandot “sitt vackert”. Du kan sedan successivt fasa ut rörelsen och enbart använda kommandot. 

Rulla

Så här gör du:
”Rulla” är ett hundtrick som är perfekt för en hund som gillar lite fart och fläkt.
Lägg hunden ner och sätt dig framför på knä. Håll en godis i knuten hand och för den framför och förbi hundens nos, så hunden följer godisen. Fortsätt föra godisen bakom hunden så den lägger sig på sidan. För sedan godisen runt hundens nacke för att få hunden att lägga sig helt på sidan. Därefter fortsätter du föra godisen i den riktning som får hunden att lägga sig på rygg, och därefter rullar över till andra sidan. När hunden väl fått förståelse för rörelsen börjar du säga “rulla”. Minska sedan rörelsen så kommandot tar över förståelsen för vad hunden ska göra. Fasa sedan ut rörelsen helt så endast kommandot återstår.

Bra att tänka på innan är att ha godisbitar i lagom storlek för din hund samt att hunden är uppvärmd med en promenad innan er träningssession. 

Glöm inte att spana in vårt sortiment av hundgodis HÄR – perfekt när ni övar tricks!

Läs mer:

Recept på mumsigt julgodis till din hund

Gör eget hundgodis till Halloween – här är ett enkelt och mumsigt recept på hundkex!

Playtime! Vi listar fem roliga lekar för dig & din hund

 

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.