Want 10% off your first order?
Welcome to the Denjo Family Sign up for Denjo's newsletter and receive
10% off your first order.
By clicking Sign Up, I agree to the Terms of Use.
Free shipping for orders over 300 SEK • 14 days full refund
  • Inga produkter i korgen.

Under jul- och nyårshelgen finns det ofta lite extra tid till att hitta på roliga saker tillsammans. Vi har listat våra fem favoritlekar- roliga för både fyr- och tvåbenta!

SKATTJAKT
Låt din hund gå på en skattejakt och hitta gömda belöningsgodisar. Denna lek är mentalt stimulerande och kan varieras på många sätt – från superlätt till en rejäl utmaning.

Låt din hund stanna kvar i ett annat rum eller någonstans där han/hon kan inte se dig när du gömmer godis. Därefter ge din hund ett kommando för att börja söka och hitta godisar. Om din hund har svårt att hitta godiset kan du ge hintar genom att peka i rätt riktning eller säga ord som är förknippade med belöning när han/hon är nära. När vår hund Kenzo hittar godiset, berömmer vi alltid honom lite extra och när han hittat den sista godisen ger vi ett kommando så att han vet att han är i mål! 

KURRAGÖMMA
En av de enklaste lekarna som finns, men fortfarande många hundars favorit är kurragömma. Be din hund sitta och stanna på sin plats. Gå sedan och göm dig, ropa på din hund och låt sedan han/henne hitta dig. Precis på samma sätt som vi lekte när vi var barn!

BOLLPUSSEL
Till detta spel behöver ni en muffinsform (eller liknande) och ett antal bollar i samma storlek som tennisbollar. Göm godis i alla eller några av muffinsformens hål beroende på vilken svårighetsgrad ni önskar. Täck sedan hålen med tennisbollar och låt din hund nosa upp dem liksom klura ut hur hon/han ska nå godiset under bollarna. 

NAMNSPELET
Våra hundar lär sig ofta kommandon som “sitt”, “stanna” och “skall”.  Nästa steg kan bli att lära din hund namn på vänner och olika saker. Denna lek går således ut på att du säger en persons namn eller namnet på ett föremål. Din hund ska då gå till den personen/föremålet. Det kan ta lite tid och krävas en del träning innan din hund lär sig, men när han/hon förstår vad som förväntas blir det en väldigt rolig och lekfull stund tillsammans. 

KOPPSPELET 
Till det här spelet behöver du tre muggar och belöningsgodis. Låt din hund sitta framför dig och muggarna, “göm” en godis under en upp-och-ner-vänd mugg när din hund ser och låt din hund “hitta” godiset under den koppen. När din hund har lärt sig att hitta en godis under en kopp gömmer du godiset och börjar flytta runt de tre upp-och-ned-vända muggarna. Vet din hund vilken kopp som godiset gömmer sig under? Liksom med andra lekar kan detta spel varieras från superlätt till avancerat, gör helt enkelt det som passar er bäst för stunden! 

HAPPY PLAYTIME!

Inga kommentarer

LEAVE A COMMENT