Alltid fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK

23 februari, 2022

Så vet du om din hund fryser

Det är inte bara vi människor som behöver klä på oss mer under höst och vinter för att hålla värmen. En del av våra fyrbenta vänner behöver också hjälp med att hålla sig varma och torra i kylan. Men hur vet man om hunden fryser och behöver ett hundtäcke? Nedan listar vi tre tecken som kan tyda på att din hund fryser!

TRE TECKEN PÅ ATT HUNDEN FRYSER

1. Hunden trampar och lyfter växelvis på tassarna
Om hunden står och trampar och växelvis lyfter på tassarna när ni är ute i kylan kan det vara ett tecken på att hunden fryser. Att hunden lyfter på tassarna kan bero på köldkramp i tassarna. För att undvika köldkramp är hundskor eller tossor som det också kallas en bra investering.

2. Hunden huttrar och skakar
Om din hund huttrar och skakar, kan det vara ett tecken på att hunden fryser. När hunden huttrar och skakar är det för att generera mer värme, precis som vi människor gör när det är kallt och vi fryser.

3. Hunden vill inte röra på sig mer än nödvändigt
Om din hund går långsammare, har en stel kroppshållning och inte vill röra på sig mer än nödvändigt kan det vara ett tecken på att hunden är kall och har svårt att hålla värmen. Om du märker att din hund inte är lika aktiv eller har samma vilja att promenera som tidigare kan det helt enkelt bero på att hunden fryser.

Hjälp hunden att hålla värmen i kylan – investera i ett hundtäcke!

Här är några värdefulla tips till dig som tänkt investera i ett hundtäcke till din hund:

  • Var noga med att hitta rätt passform (är hundtäcket för kort värmer det inte, är det långt tenderar det att bli bylsigt och obekvämt för hunden)
  • Utgå från vad din hund har för pälstyp – har din hund lång päls eller päls som lätt tovar se till att välja ett täcke med glatt innerfoder (det minskar risken för tovor). Har din hund kort päls som ej tenderar att tova kan du välja ett hundtäcke med innerfoder av fleece eller ull
  • Använd inte ett blött hundtäcke till din hund, då ett fuktigt täcke kyler ner hunden i stället för att värma
  • Investera i kvalitet framför kvantitet – köp hellre ett bra hundtäcke av hög kvalitet och hållbara, slitstarka material istället för att köpa fler billiga hundtäcken som både riskerar att gå sönder, brista i passform och kvalitet. Det blir mer lönsamt i längden, både för plånboken och för miljön.

Läs mer:

4 smarta sätt hur du kan använda ditt multikoppel

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.