7 oktober, 2021

6 mysiga aktiviteter att göra tillsammans med din hund i höst

Behöver du inspiration och tips på mysiga aktiviter du och din bästa vän kan göra i höst? Då ska du spana in listan nedan!

1. Lär hunden söka rätt på kantareller

Vad sägs om lite extra hjälp att hitta rätt på guldet i skogen? Det enda som behövs för att lära din hund att hitta kantareller är – några färska kantareller, belöningsgodis, och tålamod. Placera hundgodis bredvid några kantareller. Låt hunden nosa rätt på godiset. Upprepa flera gånger tills hunden börja förstå att där kantarellerna finns – där finns även godis. Öka svårighetsgraden successivt och låt hunden leta från längre avstånd. Så småningom kommer hunden att bli en hejare på kantarellsök!

2. Besök en av våra återförsäljare

Visste du att våra produkter finns hos utvalda återförsäljare runt om i landet? Utvalda produkter finns bland annat hos Åhléns City i Stockholm, hos Design House Stockholm hos NK Göteborg, och hos Design House Stockholm i Båstad. Här kan du och din bästa vän klämma och känna på allt från hundbäddar och matskålar till halsband och koppel.

3. Ät ute på cafe/restaurang

Gör en utflykt tillsammans och besök ett café för en härlig frukost eller fika, eller varför inte besöka en restaurang för en god lunch eller middag? I detta blogginlägg tipsar Denjos grundare Victoria och Kenzo om sina hundvänliga favoritställen för frukost i Stockholm.

4. Besök Stockholms härligaste hundcafé – Dog Bakery Stockholm

Bor du i Stockholmsområdet får du och din bästis inte missa ett besök hos våra vänner på Dog Bakery Stockholm – ett hundcafé på Odengatan 100 som är helt tillägnat våra fyrbenta vänner. Här finns allt från pupcakes, till hallongrottor, hundöl och pupcorn. Självklart finns det på Dog Bakery möjlighet att ta en tupplur i någon av Denjo Dogs hundbäddar (men kom ihåg att det är först till kvarn som gäller 🐶💤)

5. Lär hunden olika tricks

Det finns många aktiviteter och tricks att lära sin hund. Kanske din pälskling redan kan vanliga kommandon som “sitt” och “ligg”? Varför inte öka svårighetsgraden och testa något nytt? Bara fantasin sätter stopp! I ett tidigare blogginlägg har vi tipsat om fem roliga lekar att leka tillsammans, spana in det här! Glöm inte belöningsgodiset eller en rolig leksak när ni tränar och har kul!

6. Ha en heldag ute i skogen med picknick

Spendera en hel dag ute i skogen tillsammans med en härlig och god lunch! Packa väskan med god matsäck och dryck både till dig och din hund för att sedan vandra tillsammans genom skogen. Njut av den krispiga höstluften och naturens vackra färger. Glöm inte att packa ner sittunderlaget och en mjuk och varm filt för din bästa vän att vila på när ni avnjuter er picknick.

Läs mer:

Så väljer du rätt hundtäcke till din hund

Naturnära, mysigt & hundvänligt- Vi tipsar om våra tre bästa vintersemestrar i sverige

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.