Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

12 november, 2021

Har din hund torra trampdynor? Här är 5 tips på tassvård!

Under höst och vinter utsätts hundens tassar för yttre påfrestningar så som grus, fukt och vägsalt som i sin tur kan bidra till torra och spruckna trampdynor liksom fukteksem. Nedan tipsar vi om fem enkla tips för mjuka och friska tassar och trampdynor.

1. Ha alltid en handduk nära till hands i hallen så du enkelt kan torka din hunds tassar och trampdynor helt torra efter promenaden, detta för att avlägsna smuts, grus och vägsalt liksom för att minimera risken för uppkomst av fukteksem och svampbildning.

2. Har din hund fått svår smuts under tassarna och mellan trampdynorna som inte enkelt går att torka av med en handduk – tvätta tassarna ordentligt med schampoo och balsam, skölj och torka sedan helt torrt (glöm inte torka mellan trampdynorna).

3. Smörj in trampdynor med tassalva för att vårda redan torra trampdynor, eller för att förebygga uppkomsten av torrsprickor. Salvan från Lila Loves It är fantastisk då den både vårdar, läker och skyddar mot yttre påfrestningar.

4. För att tasssalvan ska ge bäst effekt är det bra att låta den verka en stund innan promenaden, då går salvan in ordentligt i huden. Det går också bra att smörja in trampdynorna efter sista kvällspromenaden.

5. För hundar med längre päls är det bra att hålla pälsen kort runt tassar samt mellan trampdynorna för att undvika att snö, grus och smuts fastnar (vilket kan göra ont och vara obehagligt för hunden). Att hålla pälsen kort mellan trampdynorna minimerar även risken för fukteksem och svamp mellan trampdynorna.

Läs mer:

Pälsvård för hundar – här är 4 enkla pälsvårdstips inför hösten

Hundfrisörens bästa tips på hur du håller hundens päls fri från tovor

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.