Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

24 september, 2021

Pälsvård för hundar – här är 4 enkla pälsvårdstips inför hösten

Hösten innebär härliga promenader i krispig höstluft, men också en hel del promenader i både regn och rusk, vilket innebär extra påfrestningar för päls, hud och trampdynor. Under höst och vinter behöver vi därför ge våra pälsklingar lite extra omvårdnad. Pälsvård för hundar behöver inte vara varken svårt eller krångligt – här är fyra enkla pälsvårdstips inför hösten!

1. Investera i ett bra hundschampoo, hundbalsam och hundborste

Visste du att en päls som är sliten har lättare för att dra åt sig smuts, och på så vis får lättare att tova sig? För att undvika sliten och tovig päls, och för att hundens päls och hud ska må bra är det viktigt med kontinuerlig pälsvård, där rengöring och återfuktning är a och o.

Investera i ett skonsamt hundshampoo som rengör effektivt, samt ett hundbalsam som återfuktar och du och din fyrbenta bästis är redo för höstens (och vinterns) busväder. Har du en hund med lång päls eller päls som lätt tovar, kan det även vara bra att investera i en hundborste som är anpassad för din hunds pälstyp, för att se till så att inga tovor uppkommer.

2. Torka av/sköj av hundens ben, mage och tassar efter promenaden

Var är det hunden blir som smutsigast under promenaden? Jo på undersidan. Ett enkelt pälsvårdstips som förebygger uppkomsten av tovig päls är att ha för vana att efter varje promenad torka av och avlägsna smuts, lera, löv och annat som tenderar att fastna i pälsen. Genom kontinuerligt underhåll är det enklare att hålla pälsen ren och fräsch. 

Rengöringshanskarna från Lila Loves It som lämpar sig toppen för smidig men effektiv rengöring efter promenaden – oavsett om ni är hemma eller på språng.

3. Tips för att motverka torra trampdynor

Har du en hund vars trampdynor tenderar att bli torra under höst och vinterhalvåret? Ett tips är att investera i en tassalva som både mjukgör, skyddar och reparerar sprickor och förhårdnader.

4. Använd regntäcke

Ett regntäcke håller inte bara hunden varm och torr, utan skyddar också pälsen från smuts, lera, kvistar och löv som har lätt för att fastna i pälsen. 

Har du en hund vars päls lätt tovar ska du välja ett regntäcke som har ett glatt material mot pälsen, då det minskar risken för tovbildning. Har du en hund som lätt blir smutsig på promenaden, välj med fördel ett regntäcke som har ett brett band under magen för att skydda magen från lera och smuts.

Här kan du spana in alla våra pälsvårdsprodukter!

Läs mer:

Hundfrisörens bästa tips på hur du håller hundens päls fri från tovor

Hösten och vinterns bästa promenadtillbehör för hund

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.