Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

13 juli, 2021

Möt Denjo Dogs grundare och VD – Victoria Carlsson

Victoria är grundare och VD hos Denjo Dogs. Hon har varit entreprenör i 12 år och många känner säkert igen henne som entreprenören som tog frozen yoghurt till Sverige genom hennes tidigare bolag Yollibox. Sedan 2017 driver hon Denjo Dogs tillsammans med sin ständiga följeslagare och medgrundare Kenzo 🐶 samt medgrundaren och designern Robin Grann. Så hur kan en vanlig arbetsdag se ut för Victoria? Vad är Denjo Dogs vision? Och hur gick det till när hon fick idén till Denjo Dogs?

Svaren på det och mycket mer finner du i intervjun med Victoria nedan!

Hej Victoria! Vem är du?

Hej! Jag heter Victoria Carlsson, är en glad 32-åring som ursprungligen kommer från Uppsala, men som sedan 15 år tillbaka bor i Stockholm. Jag bor tillsammans med min familj som består av min fästman Sebastian, vår Cavalier King Charles Spaniel Kenzo, sonen Hugo och dottern Bianca

Vilken är din roll på Denjo Dogs? Och hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig?

Jag är en av tre grundare (jag, Kenzo🐶 och Robin) samt VD i bolaget. Som VD på Denjo Dogs är ingen arbetsdag den andra lik. Vi är ett litet företag där man får rycka in överallt, vilket jag älskar! Ena dagen sitter jag med budgetar, avtal och försäljningssiffror medan jag nästa dag jobbar i kundtjänst, uppdaterar hemsidan eller gör store-visits i de Åhlénsbutiker där en del av våra produkter finns att köpa. Detta är charmen med att starta eget, men också den stora utmaningen när företaget växer.

Du har varit entreprenör i 12 år – kan du inte berätta lite om din entreprenörsresa?

Intresset för entreprenörskap har alltid funnits med mig. Min pappa är också entreprenör och jag har alltid inspirerats av honom.

På gymnasiet i samband med UF startade jag mitt första, egna bolag. Jag tyckte att det var otroligt roligt och redan då förstod jag att företagande var något för mig. Därefter började jag studera ekonomi på handelshögskolan i Stockholm, och inte långt därefter startade jag mitt nästa företag – Yollibox. Vi sålde frozen yoghurt (yoghurtglass) och etablerade oss snabbt i Sverige. Vi (jag och min dåvarande businesspartner Sofie Stenmark) blev till och med utsedda till Årets Ungdomsentreprenörer av HKH Prins Daniel – så otroligt roligt och en väldigt stor ära! Efter några år i glassbranschen och med en ny idé som hade börjat gro, blev det dock dags för nya äventyr och utmaningar. Jag och Sofie sålde vår del av Yollibox och därefter påbörjades för min del nästa resa – Denjo Dogs.

Från glass till hund – hur kommer det sig? Hur föddes idén till Denjo Dogs?

Jag har haft hundar omkring mig i hela mitt liv, och har alltid älskat hundar. Idén till Denjo Dogs tog fart när min Cavalier King Charles Spaniel Kenzo kom in i mitt liv år 2014, då jag fortfarande drev Yollibox. När jag sökte efter hundtillbehör till Kenzo upplevde jag att majoriteten av de hundtillbehör som fanns på marknaden hade en design som ofta var i starka färger, med lekfulla mönster, och av material som varken höll särskilt länge eller som var snälla mot miljön. Ofta saknades även information om var och hur produkterna tillverkades. Det fanns helt enkelt en avsaknad av hundtillbehör som kombinerade både stilren design, funktion och hållbarhet. När jag pratade med vänner som också hade hund, visade det sig att de upplevde precis samma sak.

På den tiden hade e-handeln börjat ta fart, dock fanns ännu inte så många aktörer som sålde hundtillbehör online. Det var då jag kände att detta måste jag göra något av. Jag ville skapa en inspirerande och lättillgänglig destination online, där alla hundar och hundälskare skulle kunna hitta hundtillbehör som kombinerade de faktorer som både jag och mina vänner kände att vi saknade. Dvs stilrena hundtillbehör som kunde tillföra något extra till såväl hemmet som till ens klädstil, produkter av riktigt hög kvalitet, och som dessutom tagits fram med hållbarhet i åtanke.

När idén till Denjo Dogs hade börjat formas, insåg jag snabbt att jag och Kenzo behövde förstärkning i form av någon som var duktig på design och formgivning. Jag och Kenzo fick då med oss en av de mest talangfulla designers jag visste – Robin Grann. Och på den vägen är det. I slutet av 2017 lanserade jag, Kenzo och Robin tillsammans denjodogs.com

Vad är Denjo Dogs vision?

Visionen är att bli världens mest omtyckta och hållbara hundvarumärke.

Denjo Dogs ska vara ett varumärke som hundar och hundföräldrar uppskattar, litar på och som de vill komma tillbaka till. Vi vill genom våra hundtillbehör underlätta hundlivet och samtidigt stärka relationen mellan hund och hundförälder. En produkt från Denjo Dogs ska således vara mer än ”bara” en produkt – det ska vara något som förgyller såväl hundens som hundägarens liv och något som för dem närmare varandra.

Sedan lanseringen av denjodogs.com 2017, vad har vad har hänt sedan dess?

Otroligt mycket! Skulle kunna skriva en bok om allt vi varit med om. Allt från klassiska entreprenörsutmaningar till fantastiska händelser som fått en speciell plats i historien. Till exempel att vi blev första hundbutiken någonsin att öppna på anrika NK Stockholm. Det jag är allra mest stolt över är att vi skapat ett bolag som verkligen lever och andas kvalitet, design & hållbarhet. Allt vi gör är med själ och hjärta – från produktion till kundservice.

Hur ser framtiden ut?

Vår vision är att bli världens mest omtyckta & hållbara globala hundvarumärke. Det är det vi jobbar stenhårt mot nu. Det inkluderar att kontinuerligt ta fram bättre och bättre produkter samt erbjuda ett väsentligt större utbud än idag. Likaså att genomföra stora satsningar utanför den svenska marknaden. Inom kommande månader kommer Denjo Dogs sortiment därmed att breddas med nya, fantastiska produkter och förhoppningsvis kommer vi även ha norska, brittiska och tyska fyrbenta kunder i slutet av året 🐶

Slutligen, vilka är dina topp 3 favoritprodukter ur Denjo Dogs sortiment?

1. Hundbädd Classic Nest – För att det ligger så otroligt mycket arbete bakom den som gör den till en av de absolut finaste, mest bekväma, slitstarka och hållbara bäddarna på marknaden.

2. Bajspåsehållare i läder – Världens bästa lifehack för alla hundägare. Snygg, praktisk och du behöver aldrig mer stå och skämmas utan bajspåsar.

3. Denjo Dogs Namnbricka – Denna ligger mig extra varmt om hjärtat då det var vår första egna produkt. En smart och stilren accessoar tillverkad i Sverige, av äkta mässing, i samma fabrik som nobelmedaljerna.

 

Läs mer:

Möt Denjo Dogs grundare och mood manager – Kenzo

Möt Denjo Dogs grundare och Creative Director – Robin Grann

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.