Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

17 juli, 2020

Intervju – Möt Denjo Dogs Grundare Victoria Carlsson, Robin Grann och hunden Kenzo

Hur gick det till när Denjo Dogs startade? Vilka är personerna bakom företaget? Varför blev det just en onlinebutik med hundprodukter? Och vem är egentligen Denjo? Denjo Dogs redaktör tog en pratstund med grundarna Victoria Carlsson, Robin Grann och hunden Kenzo för att reda ut just detta.

Hej Victoria och Robin, kan inte ni berätta lite om er själva. Vilka är ni?

– Jag heter Victoria Carlsson, är en glad 32-åring som bor i Stockholm med min fästman, vår Cavalier King Charles Spaniel Kenzo (6 år) och sonen Hugo som snart är 1 år gammal. Jag växte upp på en liten gård ett par mil utanför Uppsala där kärleken till djur och natur varit med sedan barnsben. Jag brukar beskriva det som att jag hade en riktig ”bullerbyuppväxt” med hästar, kor, höns och hundar. Utöver intressena djur (framför allt hundar) och natur är jag en riktig foodie (både Robin och min sambo är dock väsentligt bättre kockar än mig!). Jag gillar att läsa böcker och lyssnar på podcasts varje dag, älskar att dansa och sist men inte minst älskar jag att jobba. Eller rättare sagt älskar jag att få jobba med Denjo.

– Jag heter Robin Grann. Jag är 38 år, född och uppvuxen i Skåne och har bott i Stockholm sedan 2008. Jag har arbetat med formgivning i olika former i snart 15 år och arbetar till vardags som Creative Director på Denjo Dogs. Skapandet har alltid varit en av mina största passioner i livet och jag försöker att ha som mål att dagligen skapa något. Det kan vara väldigt varierat, från små snabba skisser till ibland helt nya produkter. Jag älskar djur och speciellt hundar. Jag har ingen egen hund i dagsläget men rycker ofta in som extrapappa till min bästa vän Emelys franska bulldog Olsson.

Hur träffades ni och hur kom det sig att ni startade Denjo Dogs ihop?

– Vi träffades genom vår gemensamma vän Emely Crona, Olssons matte. Victoria skickade ett sms till mig i början av 2017 och berättade att hon hade en ny företagsidé och undrade om jag ville ta en kaffe och diskutera möjligheterna att hjälpa henne paketera konceptet, berättar Robin.

– Precis, jag hade fått idén om att starta Denjo och undrade om Robin i egenskap av grafisk designer kunde hjälpa till med logotyp, grafisk profil etc. Dock insåg jag snabbt att jag var tvungen att försöka lura med mig denna smått genialiska kille på denna resa, och turligt nog var han inte sen att haka på. Ingen vill väl missa chansen att få jobba med hundar!? säger Victoria.

Robin, hur gick dina tankar när Victoria berättade om idén till Denjo Dogs? Vad var det som fick dig att hoppa på Denjo-tåget? 

– Vi träffades kort efter att Victoria kontaktat mig och jag kände direkt att vi klickade. Och när Victoria presenterade idén insåg jag att det här kanske var konceptet som jag hade väntat på. Ett eget koncept där man har full kontroll över både design och kommunikation på en marknad där vi har alla förutsättningar att göra stor skillnad. Sedan är det precis som Victoria säger, vem vill missa chansen att få arbeta med hundar dagligen! Så istället för att bli anlitad som konceptdesigner så köpte jag in mig i bolaget, och sedan den torsdagen i januari 2017 har det inte gått många dagar då vi inte har byggt på drömmen om Denjo Dogs.

Victoria, hur föddes idén till Denjo och hur kom det sig att det blev just en onlinebutik med hundprodukter?

– När jag skaffade Kenzo upplevde jag att det saknades en onlinebutik med ett väl utvalt sortiment av hållbara, snyggt designade hundprodukter av hög kvalitet. Att möta kunden i en fysisk butik har ofta många fördelar, men jag såg istället en möjlighet i att bygga en inspirerande, användarvänlig onlinebutik där förstklassig kundtjänst erbjuds och på så sätt göra något unikt som är tillgängligt för alla i hela världen.

Ni nämner både snygg design, kvalitet och hållbarhet. Hur jobbar ni med det Robin?
– Ja, kvalitet är alltid svårt att diskutera. Även vad som är snyggt kan te sig ganska subjektivt. Men vi försöker alltid utgå ifrån vår egen smak och formger saker som vi själva vill ha och använda. Och här kommer även begreppet kvalitet in i bilden. Vi vill formge produkter som överträffar våra kunders krav och behov med hållbara produktionsmetoder och materialval som är skonsam för vår planet. Självklart ska funktionen vara i centrum i produktutvecklingen men man får inte glömma bort att kompositioner, proportioner och inte minst färgsättning är viktiga parametrar när man vill uppnå en positiv produktupplevelse. Och ja, vi arbetar ständigt med hållbarheten i bolaget. Verkligen på alla plan. Vi försöker alltid anpassa produktionen för att optimera materialåtgången, vi tittar på hållbara logistiklösningar när det kommer till emballage och frakter och vi försöker även upplysa våra kunder att sköta om sina produkter för att de ska hålla så länge som möjligt. Ett koppel och halsband i läder till exempel får längre livslängd om man sköter om dem och smörjer in dem med ett läderbalsam några gånger årligen. Jag tycker inte hållbarheten bara ligger i själva produktionen utan även förvaltningen och användningen av produkten ingår i den kedjan.

Har det alltid varit en självklarhet att ni ska driva eget?

– Både ja och nej. Under studietiden var det för mig inte givet, men efter att ha startat Yollibox (mitt tidigare bolag) så kändes det givet att fortsätta att driva eget. Jobbet blev inte ett jobb för mig utan en livsstil och stort intresse. Något som jag helt enkelt älskar och stormtrivs med, berättar Victoria.

För dig då Robin?

– För min del har det alltid varit självklart att driva eget. Mina föräldrar har alltid haft egna företag, och mina farföräldrar har också drivit eget så jag har tidigt i livet blivit inkörd på den banan. Jag har testat att vara anställd i olika konstellationer men kände mig ofta begränsad och tillbakahållen. Vet man att de galna upptågen och de tokiga ideér kommer att leda till framgång så är det frustrerande att behöva stånga sig blodig inför en ledning som inte ser den självklara vägen framåt. Jag driver eget för att hitta min fulla potential helt enkelt.

Robin, vad är det bästa med att arbeta med Victoria?

– Förutom att Victoria är en av de smartaste personerna jag känner så är det absolut bästa med henne att vi kan skratta tillsammans. Att driva upp ett företag från grunden är inte alltid lätt och man brottas ofta av problem rörande produktion, logistik och inte minst ekonomi. Men trots det hittar vi alltid skrattet tillsammans. Varmt, fnissigt och helt underbart. Jag tror på allvar att det är en av ingredienserna till ett välfungerande bolag. Skratta mycket när det går bra men tillåt dig själv att också skratta när det är lite kämpigt. Eller vad säger du Vickan?

– Ja, utan tvekan har alla våra skratt gjort att vi kommit så mycket längre med Denjo! Och såklart haft roligare på resan, även i de tuffa stunderna. 

Victoria, vad är det bästa med att arbeta med Robin?

– Det bästa med att arbeta med Robin är jag får arbeta med och lära av en person som är helt outstanding i sin genre (design). Jag vet ingen som är så genuint passionerad för designuttryck, materialval och funktion som Robin. Det är alltid en wow-upplevelse när han presenterar något nytt och jag får nya idéer, lär mig nya tankesätt och inspireras av honom. Han är också en person som jag kan lita på till 110%. Precis som han säger så skrattar vi mycket tillsammans och har väldigt roligt på jobbet, vilket jag håller med om är en av de viktigaste ingredienserna till att bygga ett sunt, långsiktigt bolag.

Vad är absolut roligast med att driva Denjo Dogs?

– Först och främst att vi får arbeta med det bästa vi vet – hundar, fantastiska kollegor (numera även nära vänner) och att bygga ett fint, ärligt bolag. I tillägg till detta är alla fina mail och bilder på hundar något som verkligen förgyller våra dagar. Som andra ringer i ringklockor eller skålar i bubbel när man gjort en bra affär är det glädjerop på Denjokontoret när vi får fina mail från (hund-)kunder, säger Victoria.

– Ja, det märks att vi skapar glädje för hundar och deras familjer genom de mail och meddelanden vi får,  vilket visar på att vi behövs. Vår arbetsinsats och närvaro är meningsfull och framförallt angelägen, tillägger Robin.

Vad är svårast?

– Det svåraste är att få tiden att räcka till.

– Ja, det finns så otroligt mycket vi vill göra och lära oss. Jag är en otålig själ som helst hade velat att allt skulle varit gjort igår, men med begränsade resurser måste vi alltid prioritera och ha tålamod. Något som ofta leder till bättre slutresultat än när man springer i 110, menar Victoria.

Var ser ni Denjo om 5 år?

– Om 5 år vill jag att vi får ännu fler fantastiska mail och meddelanden från nöjda hundar och deras familjer runt om i världen! Förhoppningsvis finns vi i fler länder och underlättar ”hundlivet” globalt. Jag och Victoria har inte som mål att bli det största hundbolaget i världen, vi vill bli det mest omtyckta, säger Robin.

– Det kan låta klyschigt, men vi vill inte bli störst utan vi ska bli bäst och vara ett bolag alla hundägare uppskattar, kan lita på och vill komma tillbaka till, tillägger Victoria.

Avslutningsvis, kan ni nämna era 3 absoluta favoritprodukter ur sortimentet?

Robin
Denjo Dogs namnbricka
Denjo Dogs Nest Bed
Denjo x Eton Bow Ties

Victoria
Denjo Dogs Namnbricka
Central Park Hundsele
Denjos uppdaterade Donut & Nest Beds som lanseras i augusti

Läs mer:

Möt Denjo Dogs grundare och VD – Victoria Carlsson

Möt Denjo Dogs grundare och Creative Director – Robin Grann

Möt Denjo Dogs grundare och mood manager – Kenzo

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.