Fri frakt inom Sverige vid köp över 299 SEK    |    30 dagars Öppet Köp    |    Alla varor tillverkade i EU

8 mars, 2024

Våren är på ingång – vi listar 7 värdefulla tips för dig som hundägare

Nedan har vi samlat sju värdefulla vårtips som är bra att ha koll på som hundägare! 

1. UNDERHÅLL PÄLSEN

När snön töar bort och det är blött och slaskigt ute kräver många hundraser extra pälsvård. I en ren och tovfri päls har smuts svårare att fästa. Så ett bra vårtips är att underhålla hundens päls kontinuerligt med klippning, bad och borstning. En bra början är att investera i ett hundschampoo och hundbalsam, samt en hundborste som är anpassad efter din hunds pälstyp.

2. UNDERLÄTTA FÄLLPERIODEN

När temperaturen ökar och det blir varmare ute börjar en del hundar att fälla sin vinterpäls. Underlätta fällperioden för både dig och din hund genom att avlägsna lös päls med en bra borste. Ett tips är att borsta hunden i badet eller duschen, när hunden har balsam i pälsen. När det är dags att torka pälsen, använd en fön och borsta samtidigt så kommer mycket av den lösa pälsen att släppa. I vårt sortiment har vi ett flertal olika borstar från varumärket Lila Loves It, som är anpassade för olika pälsar. Hundborsten Slicker Brush är en karda som är särskilt bra för att få bort lös underull på hundar med dubbelpäls. Alla pälsvårdsprodukter finner du under kategorin Bad & Vård

3. GE PÄLSEN TILL FÅGLARNA

På våren börjar fåglarna att bygga bo till sina ungar och faktum är att hundhår är ett perfekt material för fåglarna att bygga bo av då det är både mjukt och varmt. Genom att borsta din hund utomhus slipper du även hundhår i hemmet, och den päls som lossnar kan fåglarna enkelt ta hand om.

4. SE UPP FÖR ORMAR

När solen värmer kryper ormarna fram och lägger sig på platser där det är varmt och soligt, i exempelvis diken. För att undvika att din hund blir biten av en orm, håll extra uppsyn över din hund när ni är ute och går i naturen. Ormarna ligger ofta i buskage där vi hundägare normalt inte går, men där hundarna ofta nosar. Skulle olyckan vara framme och din hund blir biten av en orm, ta då genast kontakt med din veterinär.

5. VAR REDO FÖR FÄSTINGAR

Redan tidigt på våren börjar de små otäcka fästingarna vakna till liv runt om i landet. Se till att skydda både dig och din hund mot fästingar. Det finns flera olika fästingskydd på marknaden. Vi gillar WAPs fästingsalva som endast är gjord på naturliga ingredienser. Glöm inte att också investera i en bra fästingpincett.

6. DET SOM GÖMS I SNÖ

Under den tidiga våren dyker allt möjligt upp när snön tinar bort. Många hundar sniffar gärna upp och mumsar i sig det vilket kan leda till dåliga magar eller sjukdom. Håll gärna lite extra uppsikt över din hund och vad den intresSe därför till att vara lite extra vaksam över vad hunden intresserar sig för på vårpromenaden!

7. HA EXTRA UPPSYN ÖVER VOVVEN MELLAN 1 MARS – 20 AUGUSTI

Kom ihåg att mellan den 1 mars och 20 augusti behöver hundägare enligt lag ha extra uppsyn över sina hundar då många vilda djur föder sina ungar under denna period. Det framgår av paragraf 16 i lagen om tillsyn av hundar och katter (2007:1150). Lagen är till för att skydda vilda djur, däggdjur och fåglar när de föder sina ungar.

Läs mer:

Hundfrisörens bästa tips på hur du håller hundens päls fri från tovor

3 roliga aktiviteter att göra med din hund i påsk

My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am.